Pomógł: 26 razy Dołączył: 10 Maj 2012 Posty: 515 Skąd: Ostrów Wielkopolski
Wysłany: 2014-06-20, 07:53
a ja myślałem, że wstawisz wiatrak z pralki ;)
_________________ SJ500, silnik 1.6 8v, blokada lock right 1530 tył, przód HF RD 208, most przedni wysunięty 2 cm do przodu, reduktor 4.16:1, koła Fedima Sirocco 31/10.5/15, półosie i przeguby przód Trail Gear Rock Assult 33 spline, zawias Mazur HD, kilo rdzy i błota.
"Tylko ciągle siedzisz w tym garażu, Tylko ciągle ten Samurai, a Ja ty w ogóle za mną nie rozmawiasz. Ile ty już pieniędzy w niego włożyłeś. ....."żona
_________________ Samurai 96' wtrysk, leśniki by Mazur + wieszaki +2", XTR 12000 lbs SPEED, wspomaganie, 4,16:1 lowrange, spiek, Simexy na odwróconych trójkątach, tarcze z tyłu.
Na potęgę posępnego czerepu !!! Mocy przybywaj !!!
Ostatnio zmieniony przez moziembl 2014-07-19, 11:37, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 15 razy Wiek: 46 Dołączył: 18 Cze 2011 Posty: 663 Skąd: Powiat Żyrardów
Wysłany: 2014-09-24, 23:00
Hej Kobzi - Mavericka coś ostatnio nie ma na forum, aż musze do niego zadzwonić i spytać sie czy wszystko ok.
Jeśli chodzi o Twoje pytania to Maverick ma regulowane wahacze robione z drążków kierowniczych z samochodów ciężarowych. Nie bardzo wiem o co Ci chodzi z tym sworzniem wahacza?? jeżeli chodzi o wahacze wzdłużne to są zastosowane zwykłe śruby utwardzane ..... ale wydaje mi się, że chodzi Ci o wahacz centralny czyli popularnego "sierżanta" i jego centralne mocowanie do mostu. Maverick ma do tego zastosowaną końcówkę drążka kierowniczego z kawałkiem wąsa od ciężarówki.
Pozwoliłem sobie odpowiedzieć na Twoje pytanie w imieniu Mavericka ponieważ mam tylny zawias zrobiony w taki sam sposób z takich samych elemntów podobnie jaki kilku chłopaków w okolicy
Pomógł: 6 razy Wiek: 31 Dołączył: 24 Mar 2014 Posty: 652 Skąd: wyszków
Wysłany: 2014-09-25, 07:54
z tego co wiem jak dzwoniłem do mavericka to jest pochłonięty pracą nad nowym "pojazdem" i podobno każde wolne chwile na nim spędza
ale za nic nie chciał powiedzieć co tworzy i dlatego pewnie sie tutaj nie udziela
_________________ samurai 1.6 16v, sprężyna, przód blokada arb+wzmacniane półosie, tył mini spool, spiek, reduktor 1.0, tył wał uaz,wspomaganie,kubełki, chłodnica na tyle, simex 260/75r15, tarcze z tyłu+zaciski od alfy.
Dany44 - no właśnie chodzi mi o to jaki zastosował sworzeń w sierżancie do mocowania w moście.
Czyli wahacze są "ciężarówkowe" z tyłu - pytanie czego szukać (jaka długość?)
a przód jeśli dobrze rozumiem to discovery? czy są jakieś ich rodzaje? alu/stal? mocowanie do ramy na szpilke czy na tuleje?
dzięki za pomoc :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum