Witam!
Czy jest mi ktoś w stanie powiedzieć ile kosztuje przemalowanie Samuraia na matowy lakierek?
Czy warto malować na matowo?
Z góry dzięki za odpowiedzi
_________________ W terenie nie zawsze duży może więcej...
Pomógł: 6 razy Dołączył: 23 Sie 2013 Posty: 348 Skąd: WD i WWL
Wysłany: 2014-09-26, 23:55 Re: Lakier
Gołąb4x4 napisał/a:
Witam!
Czy jest mi ktoś w stanie powiedzieć ile kosztuje przemalowanie Samuraia na matowy lakierek?
Na to pytanie odpowie Ci lakiernik. W Warszawie 5000 zł na zadupiu pedzelkiem 10 razy taniej.
Czy warto malować na matowo?
Tak..... lepiej trzyma sie błoto na karoserii i rys po krzakach nie widać
Z góry dzięki za odpowiedzi
proszę
_________________ Wódka z lodem szkodzi na nerki. Rum z lodem niszczy wątrobę. Whisky z lodem atakuje serce. Gin z lodem rozwala mózg. Cola z lodem demoluje zęby.
Oznacza to,że lód szkodzi w zasadzie na wszystko.
Pomógł: 83 razy Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 2035 Skąd: Węgrów
Wysłany: 2014-09-27, 09:30
Mat jest ładny tylko do pierwszego wyjazdu w teren, trudniej go utrzymać w czystości i dużo bardziej znać każdą rysę, nie da się go też w razie czego spolerować, bo przy polerowaniu przestaje być matowy
W stodole na zadupiu i bynajmniej nie pędzlem, przemalowanie całości to ok. 2,5 k.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Paź 2013 Posty: 189 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-09-27, 22:34
Ja np specjalnie zmatowiłem oryginalny lakier na masce a potem poleciałem pędzlem mat
Jak jedziesz w teren to chyba niespecjalnie zależy Ci na rysach? U mnie im ich więcej , tym bardziej czuje sie dowartościowany!
Chyba że w niedzielę do kościoła, ale to juz insza inszość
No niby tak. Terenowe auto powinno nosić ślady użytkowania ale z drugiej strony wydać 3000 zł na lakier tylko po to by go porysować w krzakach to już lepiej zwyczajny położyć. Też będą rysy ale mniej widoczne a chciałbym żeby mój Sami cieszył oko
_________________ W terenie nie zawsze duży może więcej...
Chyba najlepiej oblecieć zwykłą czarną farbą z marketu 50zł za litr (wałek albo dla estetów pistolet).
Tanio i dobrze
Zaprawki można sobie robić nawet w terenie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum