Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Temat do zastanowienia - taki idywidualny rachunek sumienia
Gołąb4x4 
zapaleniec

Wysłany: 2014-10-10, 06:36   

To mocno ich potraktowałeś :-)

Arek 
stały bywalec

Wysłany: 2014-10-11, 19:04   

I słusznie. Skoro nie szło się inaczej dogadać...

Sporo jeżdzę po polach i polnych drogach (głównie z wykrywką) i własnosc prywatna to rzecz nadrzędna (porządny kopacz nie wchodzi też NIGDY na zasiane pola). Więc kiedy tylko jest okazja, pytamy o zgodę zarówno na przejazd, jak i na kopanie. Wielu nie zakopuje dołów po sobie, a to rolników zniechęca do poszukiwaczy i kazdego nastepnego gonią i tyle.

Podobnie i tu, garstka "czarnych owiec" psuje opinie wiekszości no i mamy efekt jak powyżej :( 10 ominie, a jedne zawsze pójdzie "na szagę", a rolnik to nie jest już "ciemna masa", za jaką się ich uważa po dziś dzień.... Ma sprzętu w stodole za grube miliony, a na podwórku z polbruku stoją dwa Jeepy, jeden w błoto, drugi do kościoła... Więc jak sie komuś wydaje, że mu wolno, bo ma "terenófkę", to coraz czesciej będziemy sie spotykac z agresją w naszym kierunku...

P.S. Nie usmiecha mi się tez płacić za polatanie po fajnych przeszkodach. W weekend poprostu biorę dzieciaki i przed siebie, gdzie oczy poniosą...
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.

maro20 
stały bywalec
maro20

Wysłany: 2014-10-12, 00:15   

Jak nikomu w szkode nie wchodzisz to nie ma problemu.
Większe pojazdówki niestety muszą być jakos uzgodnione, Nikt nie będzie czepiał się 3-4 autek ale juz 20-tu tak!
P.S. Ja też nie cierpie pozostawionych dołków, niezakopanych :mrgreen:

stachura44 
pomocnik mechanika

Wysłany: 2014-10-12, 00:25   

Nad czym tu sie rozwodzic jak sie nie ma " glowy" to ma sie wrogow ;-)

egon 
mechanik

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2014-10-12, 15:56   

Ostatnio byłem na rajdzie daleko od szosy , taki lokalny rajd i chłopaki chyba co nieco na dziko zrobili bo na jednym oesie rolnik postawił w poprzek brony i był mocno wpieniony że terenówki jeżdżą mu po polu , więc cwaniactwo offroadowe szerzy się w całym kraju

maciek111 
mechanik

Wysłany: 2014-10-13, 23:14   

no wiadomo jakiś czas temu dojazd do pola troche zaoraliśmy ale jak się okazało na szczęście nikt nie jeździ przez tą drogę bo jest za mokro... :D ale w końcu niech jakiś tor otworzą blisko....

Odpowiedz do tematu