Sporo jeżdzę po polach i polnych drogach (głównie z wykrywką) i własnosc prywatna to rzecz nadrzędna (porządny kopacz nie wchodzi też NIGDY na zasiane pola). Więc kiedy tylko jest okazja, pytamy o zgodę zarówno na przejazd, jak i na kopanie. Wielu nie zakopuje dołów po sobie, a to rolników zniechęca do poszukiwaczy i kazdego nastepnego gonią i tyle.
Podobnie i tu, garstka "czarnych owiec" psuje opinie wiekszości no i mamy efekt jak powyżej :( 10 ominie, a jedne zawsze pójdzie "na szagę", a rolnik to nie jest już "ciemna masa", za jaką się ich uważa po dziś dzień.... Ma sprzętu w stodole za grube miliony, a na podwórku z polbruku stoją dwa Jeepy, jeden w błoto, drugi do kościoła... Więc jak sie komuś wydaje, że mu wolno, bo ma "terenófkę", to coraz czesciej będziemy sie spotykac z agresją w naszym kierunku...
P.S. Nie usmiecha mi się tez płacić za polatanie po fajnych przeszkodach. W weekend poprostu biorę dzieciaki i przed siebie, gdzie oczy poniosą...
_________________ Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Paź 2013 Posty: 189 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-10-12, 00:15
Jak nikomu w szkode nie wchodzisz to nie ma problemu.
Większe pojazdówki niestety muszą być jakos uzgodnione, Nikt nie będzie czepiał się 3-4 autek ale juz 20-tu tak!
P.S. Ja też nie cierpie pozostawionych dołków, niezakopanych
Ostatnio byłem na rajdzie daleko od szosy , taki lokalny rajd i chłopaki chyba co nieco na dziko zrobili bo na jednym oesie rolnik postawił w poprzek brony i był mocno wpieniony że terenówki jeżdżą mu po polu , więc cwaniactwo offroadowe szerzy się w całym kraju
_________________ Its obvious why men lift there trucks... Fat chicks cant jump.
no wiadomo jakiś czas temu dojazd do pola troche zaoraliśmy ale jak się okazało na szczęście nikt nie jeździ przez tą drogę bo jest za mokro... :D ale w końcu niech jakiś tor otworzą blisko....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum