Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Potrzebny wał napędowy przedni i tylny na śrubę 8
gienek 
świeżak
Gienek

Wysłany: 2014-10-16, 21:45   Potrzebny wał napędowy przedni i tylny na śrubę 8

Pojawił mi się zajebisty luz na wale, przy ruszaniu na 1 i na 2 też bardzo terepało autem a potem dzwoniło podczas jazdy.
Wyszło, że jest duży luz i pasuje mi kupić albo cały albo przynajmniej część przednią i tylną (tak mi powiedział człowiek z serwisu).
Nie ma ktoś czasem an zbyciu w dobrej cenie? Muszę to zrobić żeby wystawić samuraja do sprzedaży gdyż kupiłem sobie innego.
Model do którego szukam wału to: Samuraj SJ (Santana), 1999 rok, polski salon, 1.3

I jeszcze pytanie, mam koło zapasowe na drzwiach bagażnika zamknięte na kluczyk, żaden kluczyk nie pasuje z tych co dostałem, coś chyba było pokombinowane bo nie pasuje do schowka i drzwi też kiepsko otwierał i zamykał więc używam go tylko do stacyjki. Ma ktoś jakiś pomysł jak otworzyć to zabezpieczenie? Młotkiem? :-)

maro20 
stały bywalec
maro20

Wysłany: 2014-10-16, 22:02   

Są punkty w każdym większym mieście "awaryjne otwieranie zamków" za stówkę otworzą każdy w kilka minut

andrewaq 
rozgadany

Wysłany: 2014-10-18, 09:48   

Hej Gienek,

Z tanim dobrym wałem napędowym będzie ciężko, przerabiałem temat u siebie, miałem luzy na wieloklinie wału przedniego, wibrowało całym autem powyżej 50km/h Finalnie skończyło się na kupnie anglika na części (!!!) A z tego co dowiedziałem się wcześniej:
- Na allegro używki, zdarzają się, po 300 zł około ale stanu nie znasz dopóki nie zamontujesz (przez telefon stan igła) Jak z każdą używką, nie wiesz ile to pochodzi.
- Regeneracja wału u dobrego speca kosztuje około 800 zł (może znajdziesz taniej) w tym masz wymianę wieloklinu i jednego krzyżaka, wysyłka etc.

Powodzenia.

stachura44 
pomocnik mechanika

Wysłany: 2014-10-18, 10:58   

Gienek mam taki wał

Odpowiedz do tematu