Pacmano masz rację ale mnie wkurza że oświetla mi maskę, a jak cofnę żeby dach zacieniał to mi relingów nie starcza. Na razie pojeżdżę tak może z czasem wrzucę na górę. Generalnie z przodu dzień
_________________ Samurai 96' wtrysk, leśniki by Mazur + wieszaki +2", XTR 12000 lbs SPEED, wspomaganie, 4,16:1 lowrange, spiek, Simexy na odwróconych trójkątach, tarcze z tyłu.
Na potęgę posępnego czerepu !!! Mocy przybywaj !!!
To jest filmik z wczorajszego powrotu z Chruszczewki, trzy stopnie świecenia to
1. Mijania z odbłyśnikami w stanie idealnym i czyste, żarówki OSRAM H4 NIGHT BREAKER UNLIMITED +110%
2. Długie to samo plus wesemy z xenonami H3
3. Panel LED z długimi i bez nich.
To jest filmik z wczorajszego powrotu z Chruszczewki, trzy stopnie świecenia to
1. Mijania z odbłyśnikami w stanie idealnym i czyste, żarówki OSRAM H4 NIGHT BREAKER UNLIMITED +110%
2. Długie to samo plus wesemy z xenonami H3
3. Panel LED z długimi i bez nich.
w wesemach zamontuj xenon jak ja mam 4300K . świeci sporo lepiej niż oryginał dalej daje niż panel led...
Sorry Maciek a przeczytałeś to co zacytowałeś , a panel LED nie jest oświetleniem dalekosiężnym, więc ciężko porównywać te dwa oświetlenia.
Wiązka światła wesemów jest wąską przez co świecą dalej, LED ma światło bardziej rozproszone ale nadrabia to ilością światła, razem się uzupełniają.
_________________ Samurai 96' wtrysk, leśniki by Mazur + wieszaki +2", XTR 12000 lbs SPEED, wspomaganie, 4,16:1 lowrange, spiek, Simexy na odwróconych trójkątach, tarcze z tyłu.
Na potęgę posępnego czerepu !!! Mocy przybywaj !!!
ja sobie wymyśliłem że zamontuje jakiś pręt przez całą długość panela, jednak to tylko plexa i szybko się pozyskuje lub pęknie, chociaż z wymianą niepowinno być problemów.
Pomógł: 1 raz Wiek: 105 Dołączył: 02 Mar 2016 Posty: 44 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2016-03-26, 21:11
Odświeżę temat bo właśnie założyłem panel LED w Samuraiu a wcześniej przez rok używałem podobnego w Ferozie. Obecnie jest to wersja slim z 1 rzędem LEDów 120W (zależało mi aby zmieściło się to między klatką a krawędzią szyby, w ten sposób jest bezpieczne od gałęzi), w Ferozie był to panel z 2-ma rzędami LEDów o łącznej mocy 72W. W jednym i drugim przypadku ilość światła jest bardziej niż dobra. Komfort jazdy w terenie w nocy nieporównywalny z tradycyjnym oświetleniem. Panel w Ferozie przeżył stłuczkę, jedyne uszkodzenie to ścięta śruba mocująca, doraźnie przytroczyłem trytytką i świecił dalej. Pewnie z raz czy dwa był topiony w wodzie i przeżył bez najmniejszego szwanku. W Samuraiu zdecydowałem się na montaż na górze po doświadczeniach z Ferozą. Panel zamontowany nisko nie robił przy przejeżdżaniu przez krzaki/wysokie trawy. Z drugiej strony nie chciałem tego mieć na dachu aby nie urwać o gałęzie.
Oba panela (+jeszcze mały na tył Ferozy) kupiłem w sklepie we Wrocławiu na Redyckiej 7 (kto zainteresowany może sobie wygooglować). 72W kosztował ok.200zł, 120W około 300zł.
Pomógł: 1 raz Wiek: 105 Dołączył: 02 Mar 2016 Posty: 44 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2016-03-30, 23:42
Dziś pojeździłem w nocy, także z zapalonym LED barem i nic nie przeszkadza/nie oślepia. Oczywiście fragment maski jest oświetlony, natomiast nie powoduje to refleksów światła, które by oślepiały kierowcę. Może to kwestia matowego lakieru jaki mam na aucie...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum