tak sie prezentowała na pierwszej jezdzie w terenie po zakupie w 2009 r po dwoch latach dostała klatke i wygladała tak w tym samym dniu na rajdzie pare godzin pozniej było tak a obecnie wygląda tak z boczku tak sie prezentuje z przodu
a tak wygłada jej tyłeczek
Obecnie mosty afgany, oponki 35 cali silverstone, blokada typu torsen tył, silnik Vitara 1.6 8V lubi wode :), komputer przeniesiony pod dach i filtr powietrza w środku kabiny pomiędzy siedzeniami na wysokości głowy. Cała Suzi waży około 1250kg z kierowca :)
A tak się prezentuje obok mercedesa G
a tak na małym trawersie
Pomógł: 15 razy Wiek: 46 Dołączył: 18 Cze 2011 Posty: 663 Skąd: Powiat Żyrardów
Wysłany: 2014-11-02, 20:18
Ciema Patryk. Pierwszy raz widziałem Ciebie w Budach Radziejowskich na ostatnim Sajgonie, a później w Krzyczkach gdzie trapiły Cię chyba jakieś awarie.
Z Sajgonu też mam jakieś zdjątka na kompie. No i oczywiście na ostatniej Integracji w Pułtusku
zajxt masz racje ta fotka jest ze strachówki to był pierwszy rajdzik jej po przerobieniu. Pacmano co masz na myśli? Czesc Danny dobrze kojarzysz, przesłałbyś mi na maila (fija2@wp.pl) fotki z sajgonu. Na tej integracji tez bylem ale było za sucho
bylem w kosciele nia na swieceniu jajeczka wiec da sie
[ Dodano: 2014-11-03, 09:47 ]
zapomnialem dodac teraz jest zakladany drugi akumulator bo pradu troche malo, i z istotnych zmian to bak paliwa zostal zmieniony bo ten czerwony co.go widac z tylu potrafil na trawersach sie dusic wiec wrzucony jest od mercedesa (te co byly montowane za siedzeniem)i teraz jest git
_________________ samurai is the best!!! silnik 1.6 8V vitara reduktor 4:16 calmini, mosty afgany, opony 35 silverstone.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum