Możesz od razu wrzucić Hebel. Mi koledzy z forum podpowiadali, że koniecznie trzeba zrobić. Albert zrobił też zdjęcia i jak zawsze podpowiadał, co, jak i do czego.
_________________ SWAP - 1.6 Baleno 16V, opona 32 calekopia Simex, SPRING, hudrauliczny zawór jako ręczny, wspomaganie: chłodnica na pace 205 + dodatkowy wentylator, blokada przód + wzmocnione półosie i przeguby, miniklatka - kolejność dowolna.
Dzisiaj mi właśnie przyszedł hebel tylko się zastanawiam czy nie lepiej go będzie gdzieś do środka wrzucić bo jak się winda zatnie to bym musiał maske otwierać itp
Oczywiście ze samemu, taki zderzak spawam w około 2 dni, później jeszcze ze dwa dni u lakiernika i satysfakcja gwarantowana (jesli ma sie oczywiście odpowiedni sprzęt w garażu)
Teraz jestem na etapie tworzenia wyjechanego tyłu
juz teraz wiem dlaczego wzieles wolne , napewno cos podpatrze u Ciebie co motasz. masz racje garaz i sprzet to podstawa. Sprzet mam- garazu nie a zimno jak cholera wiec czekam do wiosny
_________________ mój pepe
wyciagara 4mad, silnik 1.9d, lift budy, kinetyk, opony kumho kl 71 235/75/15, reduktor 4.16, rewolwery, lovellsy hd ,blokada LR1530,
wspomaganie kierownicy-w planach arb na przodzie, błysk w oczach..
dlaczego samemu robić ? :) przede wszystkim dla satysfakcji (jak wspomnieli wyżej) zależało mi również na tym, żeby był możliwie najlżejszy przy jak największej wytrzymałości. oprócz tego ze względów ekonomicznych. za wszystkie elementy (blacha pod wyciągarkę, profile, kątowniki, płaskownika kawałek) zapłaciłem poniżej 100zł , robocizny nie licze bo zrobiłem wszystko sam z tatą. Gotowy zderzak to wydatek minimum 500zł a poza tym nie podoba mi się taki, zbyt uklepany, nieoryginalny, nie wiem jak z wagą... zrobiłem sam, mam pewność co do wagi, wytrzymałości (powiesiłem już całego samuraia na tym zderzaku więc jest git ) ;D
oto skuteczny w swej prostocie patent na wyciągarke - mocowanie zakupione u kolegi Carlosa z forum. Na wiosne zamierzam je poprawic w punkcie mocowania do ramy, a mianowicie przespawać mocowanie, by nieco wpuścic je bliżej chłodnicy, tym samym podniesc i cofnąć wyciągarkę. Teraz i tak nie narzekam ale trochę upośledza kąty ataku/zejścia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum