Jak w temacie powiedzcie mi czy do samiego potrzeba montować drabinkę na dach do bagażnika? Na bagażniku będzie jeździla łopata, hi lift, skrzynka ze szpejem i trapy. Będe mial do tego dobry dostęp bez drabinki?
_________________ W terenie nie zawsze duży może więcej...
To zależy jeszcze od twojego wzrostu. Ja mam 189cm bez problemu mam dostęp do bagażnika. Ewentualnie dorób progi jak nie masz i / lub porządny zderzak z tyłu żebyś mógł na nim bez obawy stanąć, bo przy oryginalnym to bym się trochę obawiał.
Wysłany: 2014-11-16, 16:25
Gołębiu wzrost Twój to jedno, a wzrost Samka to drugie. Jak popatrzysz po galeriach naszych forumowiczów to taki np. Myszonowóz jest sporo wyższy od seryjnego Samciunia. Najwyżej taki składny krzesło/stopień plastikowy w ikei sobie kup ;)
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Paź 2013 Posty: 189 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-11-16, 19:28
Trzeba było by to wyliczyć. Na pewno sa jakieś wzory. Ale raczej środek ciężkości się podniesie i wtedy o rolkę nie trudno.Chyba że sam bagażnik stanowiący jednocześnie element klatki, graty zrzucane przed pojazdówką? ale to bez sensu ...
Ale jak będzie taki bagażniczek a na nim hi-lift, łopata i para trapów to środek ciężkości chyba tak strasznie się nie podniesie, tym bardziej że zastosuje dystanse do felg
_________________ W terenie nie zawsze duży może więcej...
Pomógł: 54 razy Dołączył: 17 Sie 2011 Posty: 2449 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2014-11-16, 21:11
Wyobraź więc sobie jazdę 40 km/h i ostre zakręty z dodatkowym ciężarem 80 kg na dachu.Widziałeś auto z bagażnikiem i bagażami na dachu na jakimś rajdzie przeprawowym ?
_________________ Czasem wiarus - ogólnie Dziadek
Ostatnio zmieniony przez Zawias 2014-11-16, 21:24, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum