rok prod 93 silnik 1.3 wtrysk co do planów hmm narazie ogarnięcie spraw technicznych tzn wymiana przegubów bo strzelają łożysk kuli i uszczelniaczy kuli. Wczoraj zabrałem sie do tego z zapałem bo wiadomo nowe autko to miło pogrzebać zobaczyć co i jak i niestety rozczarowanie przeguby całkowicie inne niż te które zostały mi sprzedane. Skręcałem wszystko ze łzami w oczach jutro pójdę i poprosze o wymianę teraz dobrze go zwymiarowałem policzyłem ilość frezów i nie dam sie już więcej :)
A w przyszłości tzn najlepiej jutro ale nie mam na to jeszcze wystarczającej gotówki jakieś odpowiednie kapcie, no i zawieszenie ale sam słuszny zawias to około 2-3tyś :( chiało się panią teraz rób na nią :) myślę o dołożeniu sprężyn i wyciągnięciu 2 piór wiem, że zaraz mnie skrytykujecie no ale taki mam plan sprężyny zamierzam założyć tak aby potem dołożyć tylko wahacze. No i jeszcze cała masa pomysłów ale na wszystko przyjdzie czas i pora
Pomógł: 15 razy Wiek: 46 Dołączył: 18 Cze 2011 Posty: 663 Skąd: Powiat Żyrardów
Wysłany: 2014-10-26, 18:43
sodomiak napisał/a:
myślę o dołożeniu sprężyn i wyciągnięciu 2 piór wiem, że zaraz mnie skrytykujecie no ale taki mam plan sprężyny zamierzam założyć tak aby potem dołożyć tylko wahacze. No i jeszcze cała masa pomysłów ale na wszystko przyjdzie czas i pora
Bardzo dobrze myślisz..... ja właśnie popełniłem ten błąd, mam sprężyny dołożone do przodu i nie robiłem tak aby dołożyć wahacze..... teraz czeka mnie grubsza przeróbka.
[ Dodano: 2014-10-26, 21:48 ]
i jeszcze jedno pytanie czy seryjne wieszaki mogą zostać?
[ Dodano: 2014-11-12, 18:45 ]
a oto mały wypad w weekend no i okazało sie że przedni zderzak seria jes za mietki :)
http://imgur.com/UzFtA4a http://imgur.com/2IpLvxJ
no i opona i zawias bo to seria ale i tak byłem w szoku co wyrabiał :)
zależy ile chcesz go podnieść jak do 3cali nie musisz dystansów montować. powyżej 3 cali nie ma sensu bo krzyżaki po dupie ładnie dostają. zapraszam do mojego tematu jak ja u siebie zmieniałem :)
zależy ile chcesz go podnieść jak do 3cali nie musisz dystansów montować. powyżej 3 cali nie ma sensu bo krzyżaki po dupie ładnie dostają. zapraszam do mojego tematu jak ja u siebie zmieniałem :)
Ja mam u siebie 5 cali i chula. Na przodzie dalem na wale 2 dystanse ale na tyle nie trzeba. Krzyżaki wymieniam tylko na przodzie bo wal mam z luzami na wieloklinie.
_________________ Sami GTI, Calmini 5'', reduktor 4:9:1, wzmocnione mosty,2x blokada i parę innych udziwnień.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum