Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Sprzegło FSO Polonez czy AISIN ???Przeróbka czy warto???
defcon1 
świeżak

Wysłany: 2014-11-28, 20:55   

Hehe też tak sobie myślałem właśnie że mi coś tu pieprzy za głupoty haha :mrgreen: ale pisałem jeszcze nie po piwku więc pytanie było serio.....

osgood 
rozgadany
mechanik

Wysłany: 2014-11-29, 00:13   

DUŻY napisał/a:
defcon1 napisał/a:
A ja zapytam bo znajomek podpowiedział mi że robi w terenówkach taki patent,że daje do tokarza docisk-on go toczy z 0,2 mm zakłada grubszą tarcze o te 0,2mm (nabija okładzinę w jakiejś tam firmie) i ponoć śmiga elegancko....Ciekawe czy zdało by to egzamin bo tokarz za piwo znajdzie się a koszt nabicia tarczy ok 60 zyli....

Obrazek

nic dodać nic ująć...

jeśli cokolwiek grzebać to jedynie przy oryginalnym kole/docisku jedynie tarczą kombinować, ewentualnie docisk "twardszy" ale wtedy sprzęgło będzie 0/1 nigdy nie zaryzykowalbym zmiany docisku na FSO, centrowałem już nie jeden element i wiem ile czasu potrzeba aby to wykonać naprawdę dobrze...

meenia 
zapaleniec

Wysłany: 2014-11-29, 22:19   

osgood napisał/a:
DUŻY napisał/a:
defcon1 napisał/a:
A ja zapytam bo znajomek podpowiedział mi że robi w terenówkach taki patent,że daje do tokarza docisk-on go toczy z 0,2 mm zakłada grubszą tarcze o te 0,2mm (nabija okładzinę w jakiejś tam firmie) i ponoć śmiga elegancko....Ciekawe czy zdało by to egzamin bo tokarz za piwo znajdzie się a koszt nabicia tarczy ok 60 zyli....

Obrazek

nic dodać nic ująć...

jeśli cokolwiek grzebać to jedynie przy oryginalnym kole/docisku jedynie tarczą kombinować, ewentualnie docisk "twardszy" ale wtedy sprzęgło będzie 0/1 nigdy nie zaryzykowalbym zmiany docisku na FSO, centrowałem już nie jeden element i wiem ile czasu potrzeba aby to wykonać naprawdę dobrze...

Popatrz jaka masz srednice ori tarczy a jaka docisku, zobaczysz ze az tak centrowac nie trzeba :mrgreen: robilem kilka takich sprzegiel, w tym u siebie jeszcze przerobke kola z vitary pod skrzynie i rozrusznik samuraja do tego poldkowe sprzeglo i smiga jak ta lala

Arek2828_2A 
rozgadany
Arek28

Wysłany: 2014-11-30, 14:16   

Podepne sie pod temat po założeniu sprzęgła i docisku FSO pedał sprzęgła chodził ciężko każdy mówił że nowe sie wyrobi a teraz jest masakra linka ok luzna widełki niby chodziły lużno a teraz jest tak że jak postoi to nie idzie wcisnąć pedału obspawałem wieloklin sie wyrobił na skrzyni i na pedale jak jest ciepły to jest lepiej co robić?

Zawias 
Expert

Wysłany: 2014-11-30, 15:31   

Zastanowić się co sknociłeś . U mnie chodzi bajka.

Olo 
rozgadany

Wysłany: 2014-11-30, 19:03   

U mnie tez chodzi lekko, a jakiej firmy masz docisk? Jak łapa chodzi płynnie, może wina docisku? Kiedyś w jakimś aucie trafił mi sie taki twardy docisk.

sj 410

Arek2828_2A 
rozgadany
Arek28

Wysłany: 2014-11-30, 21:01   

Jakiś zestaw za 155zł Statim w sobote rozbiorę i sie zobaczy co i jak.

Odpowiedz do tematu