Pomógł: 6 razy Dołączył: 23 Sie 2013 Posty: 348 Skąd: WD i WWL
Wysłany: 2014-05-24, 23:46
Sam mojego kolegę paralotniarza cumulonimbus wessał na prawie 5000m bez gajta i miał wznoszenie 10m/s a jak go wypluł to chłopina wylądował na polu na zapasie z odmrożeniami. A na ziemi bylo 30st C. Ja spiepszam nawet Cessną 150 jak widzę kowadło. Górska kolejka i winda mnie nie bawią
_________________ Wódka z lodem szkodzi na nerki. Rum z lodem niszczy wątrobę. Whisky z lodem atakuje serce. Gin z lodem rozwala mózg. Cola z lodem demoluje zęby.
Oznacza to,że lód szkodzi w zasadzie na wszystko.
Ewa też przeżyła http://www.wykop.pl/ramka...dz-stratosfery/ niestety Japońcowi i zdaje się Niemcowi ta sztuka już się nie udała. Są dość powszechne relacje, że taka chmura ma ssanie na tyle silne wy wciągnąć skoczka czy paralotniarza z odległości ponad 100km :) fascynujące zjawisko.
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Pomógł: 6 razy Dołączył: 23 Sie 2013 Posty: 348 Skąd: WD i WWL
Wysłany: 2014-05-27, 06:51
Kowadło to wybudowany cumulonimbus który przypomina kowadlo. Piekna i niebezpieczna chmura która ssie wszystko. Bez instalacji tlenowej nie można latac powyżej 4000m bo brakuje tlenu. Jak chmura zassie to ciągnie samego czlowieka nawet bez spadochronu nawet 10metrów na sekunde do góry i nic nie da się zrobic. Zamarzasz i usypiasz.
_________________ Wódka z lodem szkodzi na nerki. Rum z lodem niszczy wątrobę. Whisky z lodem atakuje serce. Gin z lodem rozwala mózg. Cola z lodem demoluje zęby.
Oznacza to,że lód szkodzi w zasadzie na wszystko.
Biedrona czyli V929 a jak już nauczysz się latać we wszystkich orientacjach to możesz myśleć o składaniu czegoś sam bo w sklepie to jedynie Phantom'a możesz kupić. To jest modelarstwo więc trzeba samemu wszystko składać, ustawiać itd.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum