Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
gienek
gienek 
świeżak
Gienek

Wysłany: 2014-12-04, 02:16   gienek

Wreszcie długie wieczory, od ostatniego zlotu zbierałem się żeby wrzucić zdjęcia, ale dobrze że się nie śpieszyłem bo niedługo po tej imprezie kupiłem drugiego Samuraia. Tak się napatrzyłem na te Wasze maszyny, że wracając swoim śmiać mi się chciało co ja tam robiłem seryjniakiem :) Ale wraz ze znajomymi uważamy ten wyjazd za baaaardzo udany! Piękna pogoda, fajna wieczorna impreza i ... tyle fajnych autek, jedno fajniejsze od drugiego.

Wrzucam więc zdjęcia mojego aktualnego Samuraia. Wszystko co tam widać zawdzięczam poprzedniemu właścicielowi który dopieścił to autko od A do Z. Więcej opisu dokleję w inny dzień bo mi się już spać chce :-) Pozdrawiam wszystkich klubowiczów!

Ostatnio zmieniony przez Myszon 2014-12-24, 09:41, w całości zmieniany 1 raz  

Junior 
pomocnik mechanika

Wysłany: 2014-12-04, 03:00   

no faktycznie maszyna dopieszczona ;-) przedostatnie foto mistrz! eh posiedziałoby sie znowu w fotelach z CRX ;)

kurian 
mechanik

Wysłany: 2014-12-04, 07:48   

fajna maszyna, dodaj jakiś krótki opis modyfikacji oraz planów co do samiego.

gienek 
świeżak
Gienek

Wysłany: 2014-12-04, 18:07   

No więc wiele nie mogę napisać, jako laik w temacie mogę wpisać tutaj to co dowiedziałem się o nim przy zakupie i w trakcie przeglądu eksploatacyjnego:

1996 Rok. 1.3 Benzyna

- dołożone wspomaganie kierownicy z vitary (troszkę cieknie)
- reduktor Low Range 4.16 Calmini
- akumulator żelowy Optima Yellow +
- alternator do tego akumulatora dedykowany
- stalowe zderzaki
- progi pod podnośnik Hi-Lift
- wyprawowy bagażnik dachowy, jak widać na zdjęciu przydaje się czasami
- wyciągarka Escape 800 LBS z pilotem
- opony Sahara Insa Turbo 235-75-15
- wygodne, kubełkowe i na dodatek welurowe fotele Honda Crx :-)
- kierownica skórzana MOMO
- oświetlenie przednie dachowe 4 x Halogen Wessem
- oświetlenie halogenowe tylne
- akcesoryjny wskaźnik temperatury Auto Gauge
- bardzo fajnie i stabilnie zamontowany snorkel
- reflektory przednie Wessem H4
- resory HD
- wieszaki +2" i ładne polibusze
- pancerna osłona baku
- amortyzator skrętu
- diodowe oświetlenie wnętrza :)

... i zapach choinka NEW CAR (żartuje)

Ale akumulator polecam, auto stoi teraz sobie mało używane i nie ma problemu z odpaleniem go po tygodniu czy dwóch.

yenko 
Specjalista
PIMP MY PEPSI RIDE

Wysłany: 2014-12-04, 18:27   

No i nie powinno być problemu nawet na zwykłym sprawnym aku.

lopes1987 
pomocnik mechanika
Mud Sand Rock'nRoll

Wysłany: 2014-12-04, 22:05   

Fajny fajny :mrgreen:
Działaj dalej i testuj w błocie.

Uh Lala 
mechanik

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2014-12-04, 22:51   

Również jestem urzeczona przedostatnim fociszem :) No i fotele z CRXa... Jednak co Honda to Honda :D <posiadaczka>

KRZYKKU 
mechanik
lubię terenówki

Wysłany: 2014-12-05, 12:59   

No... fura kolegi Radka :-D sprzedał jednak :-/ aaa zderzak tylny spod mojej reki :mrgreen: Jeden z lepszych okazów na tym forum.

www.KRZYKKU.com
zderzaki stalowe, zawieszenia na sprężynach, akcesoria 4x4

Suzuka 4x4 
Specjalista
Krystian

Wysłany: 2014-12-05, 16:23   

KRZYKKU napisał/a:
No... fura kolegi Radka :-D sprzedał jednak :-/ aaa zderzak tylny spod mojej reki :mrgreen: Jeden z lepszych okazów na tym forum.

Własnie myślałem ze do Radka ale nie byłem pewny :)

gienek 
świeżak
Gienek

Wysłany: 2014-12-05, 18:42   

Tak, potwierdzam że to kolegi Radka, podobno przesiadł się na Patrola?
Człowiek włożył w to auto duszę, dopieścił w detalach. Szacunek także dla warsztatu z Bielska Białej, dla kolegi Marka, który podobno przez ostatnie lata współpracował w tuningu tego pojazdu. Mam nadzieję, że od przyszłego sezonu i ja coś do niego dołożę :-)
A z błotem u mnie to tak średnio, nie lubię się brudzić :) Wolę góry i lasy. To przedostatnie zdjęcie było robione gdzieś na wysokości 900 m npm.

Kiszka 
rozgadany

Wysłany: 2014-12-05, 23:34   

Autko ładne. Widać "rękę" ludzi z samurai-serwis z Bielska.

Gołąb4x4 
zapaleniec

Wysłany: 2014-12-06, 16:06   

gienek napisał/a:
Mam nadzieję, że od przyszłego sezonu i ja coś do niego dołożę :-)

Tylko że tak naprawdę co chcesz do niego dokładać? Ja wiem że każdy chce coś od siebie, ale jak dla mnie ingerować można już tylko w napędy i zawieszenie. Wygląd wizualny jest zajebisty i bym już nic nie ruszał ;-)

gienek 
świeżak
Gienek

Wysłany: 2014-12-06, 21:00   

Gołąb4x4 napisał/a:
gienek napisał/a:
Mam nadzieję, że od przyszłego sezonu i ja coś do niego dołożę :-)

Tylko że tak naprawdę co chcesz do niego dokładać? Ja wiem że każdy chce coś od siebie, ale jak dla mnie ingerować można już tylko w napędy i zawieszenie. Wygląd wizualny jest zajebisty i bym już nic nie ruszał ;-)

Masz rację, wygląd mnie położył na kolana. To było to o co mi chodziło. Ale będę chciał zająć się blacharką i zabezpieczeniem korozji, której wżery stopniowo postępują w kilku miejscach i progów. Ale to już w sumie tylko kosmetyka.

Starscream 
4x4 guru

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2014-12-07, 17:48   

hmmm nie wiem czy to apetyt czy juz przyzwyczajenie ale ja mam prawie wszystko to co Ty prócz zmienionego reduktora bo tam światełek nie liczę bo to detal który szybko może zostać na gałęzi w lesie. Ale wydaje mi się że mój i Twój to seria :mrgreen: naprzeciw np auta Pacmano czy Myszona i innych... ale cóż apetyt rośnie w miarę jedzenia

Gołąb4x4 
zapaleniec

Wysłany: 2014-12-07, 19:36   

Starscream napisał/a:
Ale wydaje mi się że mój i Twój to seria :mrgreen: naprzeciw np auta Pacmano czy Myszona i innych... ale cóż apetyt rośnie w miarę jedzenia

Ja uważam że gienkowy sami to nie jest seria. Jest to ładna terenówka, która w terenie pojedzie lepiej od serii. To jest auto do turystyka lub adventura a nie do klasy Extreme...

gienek 
świeżak
Gienek

Wysłany: 2014-12-07, 20:59   

Gołąb4x4 napisał/a:
Starscream napisał/a:
Ale wydaje mi się że mój i Twój to seria :mrgreen: naprzeciw np auta Pacmano czy Myszona i innych... ale cóż apetyt rośnie w miarę jedzenia

Ja uważam że gienkowy sami to nie jest seria. Jest to ładna terenówka, która w terenie pojedzie lepiej od serii. To jest auto do turystyka lub adventura a nie do klasy Extreme...

Masz rację, nie zeszpecę go całkiem do zabawy w błocie bo nie podoba mi się patrzenie jak ktoś męczy pół godziny żeby przejechać 50 metrów :-)
Może to i fajna zabawa ale to trzeba lubić. Zresztą widziałem na zdjęciach poprzedniego właściciela że i błoto zaliczał okazałe.
Ale każdy lubi co innego, ja właśnie potrzebuję go do pracy w lesie żeby nie nosić sprzętu i do zabawy po górkach bo mieszkam w pobliżu.
I jeszcze powiem koledze Starscream, że mam drugiego Samuraia, 100% seria, z polskiego salonu 1999 rok i ten zielony powyżej TO NIE JEST seria :-)
Bo jeździłem jednym i drugim po tych samych trasach i podjazdach. Nie wiem dokładnie co tam było porobione z zawieszeniem bo się na tym nie znam, ale jeździ się tym wyśmienicie w porównaniu do seryjniaka. No i rzeczywiście apetyt rośnie w miarę jedzenia, kto wie czy po przyszłych wakacjach nie kupię czegoś innego, mam sentyment do tych małych pojazdów choć brakuje mi paki jak w pickupie. Ale z drugiej strony wiem, że zawsze między drzewami zawrócę a pickupem mogę zapomnieć. Mnie też się podobało autko Myszona, właśnie jak na jego auto się napatrzyłem to 2 dni później kupiłem tego.

lukanio_k2
świeżak

Wysłany: 2014-12-08, 00:19   

Bardzo ładny. Szkoda ze moj juz taki sponiewoerany

gienek 
świeżak
Gienek

Wysłany: 2016-12-01, 21:24   

Niestety pozbyłem się jakiś czas jednego a teraz muszę się pozbyć drugiego samuraja. Jakby ktoś był zainteresowany zadbanym (podczas mojego użytkowania) autkiem to info sprzedaży jest na olx https://www.olx.pl/oferta...html#ff47cc62d4
Niestety z bólem serca muszę się pozbyć tej zabawki która dostarczyła mi wielu niezapomnianych chwil na wyprawach w góry jesienią, latem i zimą.

michau 
stały bywalec

Wysłany: 2016-12-02, 11:39   

Ładniuchna sztuka:) Będziesz żałował. Ja swojego sprzedałem w lipcu, a teraz bardzo by mi się przydał.
Pogadam z żoną, może zmięknie :mrgreen: Spodobała jej się jazda samuraiem.

Odpowiedz do tematu