Pomógł: 15 razy Wiek: 46 Dołączył: 18 Cze 2011 Posty: 663 Skąd: Powiat Żyrardów
Wysłany: 2014-12-12, 19:19
Z całym szacunkiem dla Kostucha przychylam się i popieram zdanie Starscreama
Jako Ciekawostkę dodam, że obecnie mam całkiem wymontowany wentylator z seicento (spalił się silniczek) i jeżdżę już tak od kilku dni (chłodnica odsłonięta, nawiew wyłączony) i nie udało mi się zagrzać auta do komfortowej temperatury.
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 03 Mar 2014 Posty: 581 Skąd: WWA
Wysłany: 2014-12-12, 19:45
Dany44 napisał/a:
Jako Ciekawostkę dodam, że obecnie mam całkiem wymontowany wentylator z seicento (spalił się silniczek) i jeżdżę już tak od kilku dni (chłodnica odsłonięta, nawiew wyłączony) i nie udało mi się zagrzać auta do komfortowej temperatury.
Dany to może nagrzewnica spapraną :) Bo rozumiem jeszcze te Wasze oszczędnościowe dylematy, ale skoro u Ciebie w środku jest zimno...
Pomógł: 15 razy Wiek: 46 Dołączył: 18 Cze 2011 Posty: 663 Skąd: Powiat Żyrardów
Wysłany: 2014-12-12, 20:13
Uh Lala napisał/a:
Dany44 napisał/a:
Dany to może nagrzewnica spapraną :) Bo rozumiem jeszcze te Wasze oszczędnościowe dylematy, ale skoro u Ciebie w środku jest zimno...
Nagrzewnica jest ok. bo jak zasłoniętą chłodnicę mam to powietrze z nagrzewnicy parzy.... ja bym obstawiał wadliwy termostat (cały czas otwarty)
Pewnie całą zimę się bez wentylatora objeździ
Pomógł: 26 razy Dołączył: 10 Maj 2012 Posty: 515 Skąd: Ostrów Wielkopolski
Wysłany: 2014-12-13, 15:42
Mustafa, Shabib i ich koledzy z osiedlowego klubu szachowego tez zaslaniaja
_________________ SJ500, silnik 1.6 8v, blokada lock right 1530 tył, przód HF RD 208, most przedni wysunięty 2 cm do przodu, reduktor 4.16:1, koła Fedima Sirocco 31/10.5/15, półosie i przeguby przód Trail Gear Rock Assult 33 spline, zawias Mazur HD, kilo rdzy i błota.
ha,ha w MON-ie też trzeba było zasłaniać chłodnice w 266 jak nie to orbitki z kanistrami wokoło
Z tymi anty "zasłaniaczami" jest jak z przeciwnikami LPG albo starymi kombatantami
Według mnie nie ma co poprawiać fabryki.Po to są dwa obiegi chłodzenia żeby nie było problemu z dogrzaniem silnika.Jak termostat jest ok i nagrzewnica drożna to wszystko będzie ok. A jak komuś jest zimno w środku to niech sobie tą kupę liści i błota wyciągnie z przed nagrzewnicy,ja to robię co roku i w aucie w zimie mam Malediwy.
Pewnie mnie za tą wypowiedz zbluzgacie ale co mi tam
Kiedyś jeden pajac wymyślił taki dynks do uchylania klapy w maluchu,ponoć miało lepiej chłodzić silnik.Podważył tym dziadostwem konstrukcję stworzoną przez 50ciu inżynierów która działała bez zarzutu pod warunkiem że wszystkie jej elementy były sprawne.
W rzeczywistości pomógł tysiącom tych autek trafić przedwcześnie na złom.
Przypominam że nie mieszkamy na kole podbiegunowym i niepotrzebne nam są takie modyfikacje.Jakby tak miało być w konstrukcji naszych samców to razem z lewarkiem i kołem zapasowym dostalibyśmy kawałek kartonu z telewizora Philips na stan.Pozdrawiam!!!
od "Nas" chłop a tak pierdo.... chyba przyszywany jest a jak mówi "dynks" to musi doszyty być a propos tego czegoś do malucha przecież to szpan był z uchylona dupą jeździć i z napisem Blaupunkt
Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lip 2012 Posty: 561 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-12-28, 22:01
Starscream napisał/a:
od "Nas" chłop a tak pierdo.... chyba przyszywany jest a jak mówi "dynks" to musi doszyty być a propos tego czegoś do malucha przecież to szpan był z uchylona dupą jeździć i z napisem Blaupunkt
Ładnie ominąłeś kwestie tego że jeśli taka zasłonka jest potrzebna to była by w komplecie z autem przy jego kupnie
Ja w swoim aucie bynajmniej nie muszę nic zasłaniać, nawet teraz przy mrozach ogrzewanie działa super. Wymogiem jest sprawny układ chłodzenia i sprawna wyczyszczona nagrzewnica.
haha Starscream w moim wieku to wie jak się kiedyś po wioskach szpanowało.Mój fiatek to wyglądał jak Nowojorska taksówka tyle szachownic miał na sobie ale naklejka na szybie JVC.
[ Dodano: 2014-12-28, 22:16 ]
Maro mam dojście do bimberku to najlepiej działa na zamarznięte zamki
w obecnych autach klucz do swiec też potrzebny a niema i co?
Ja juz pisałem na temat zasłaniania i możesz mi tam pisać o czyszczeniu nagrzewnicy i sprawnych układach. Ja mam wszystko bardzeij sprawne niz z taśmy zjechało i pudełko na ryju przy -10 obowiązkowe.
Wysłany: 2015-12-23, 11:03
w tak pięknych okolicznościach przyrody stanąłem nad przepaścią i zastanawiam się czy uczynić krok naprzód. Otóż co myślicie o zasłanianiu chłodnicy... w motocyklu? :D
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
w tak pięknych okolicznościach przyrody stanąłem nad przepaścią i zastanawiam się czy uczynić krok naprzód. Otóż co myślicie o zasłanianiu chłodnicy... w motocyklu? :D
Prowokacja!
_________________ yahoo33,
Samurai 1.6 16v - twinpower ;), Spring by Krzykku. Simex 31x10.5r15 Mosty 5.125, LR tył.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum