Powiedz jeszcze bo nie zauważyłem w temacie. Jakie masz springi i amory. Bo mnie czeka przeróbka i rozeznaję temat.
Po za tym świetna robota. Aż miło popatrzeć i pozazdrościć
aktualnie sprężyny ford focus kombi tył wzmacniane i amortyzatory amada extreme do patrola na tył
a co do dzwona to mogę się pochwalić :)
Po przygotowaniu mechaniki auta do startu RMFMaxx Rally postanowiłem ze trzeba zrobic kilka testów na odcinkach panujących na cross-country, przy okazji nakręcić kilka ujęć do filmu "promo":) wszystko szło fajnie ciekawy teren fajne drogi.. autko się spisywało super jedyne co mi nie pasowało to opony...auto miało przez nie za mało mocy i jakoś zbyt "trzymało sie drogi.. ciężko było ułożyć się do zakrętu... któryś przejazd z kolei jechałem drogą szutrową i miałem skręcić na polną niestety za wcześnie się złamałem i zbyt szybko wpadłem bokiem na drogę polna na której zdjęło mi z felgi z tyłu oponę wtedy wcięło felgę i już nic się nie dało zrobić 2 rolki przez dach przy 80kmh nie było by problemy gdyby nie to że podczas obrotów zerwało mi rękę z kierownicy która następnie wypadła poza okno a na nią spadło auto...
Reka juz zrośnięta po 2 operacjach ,rechabilitacja trawa ale jest powoli coraz lepiej:) zaraz po nowym roku zaczynam reanimację samiego muszę wymienić cały przód ,przednią częśc klatki i tylna obudowę mostu. cały przód będzie otwierany (maska błotniki nadkola grill )dla lepszego dostępu do silnika ,chce zeby wyglądał jak na ostatnim rysunku:)
klatka sie rozeszła na boki (brak pałąka pod szyba moja wina) i przez to się zgięła ale na szczecie spełniła swoje zadanie pochłaniając siłę udeżenia
jak ją robiłem to miała byc do opierania sie o drzewa i ewentualnie lekkiej rolki a nie do zabawy w cross-country... człowiek uczy sie na własnych błędach kolejna bedzie lepiej zbudowana :)
szybkiego powrotu do pełnej sprawności i udanej reanimacji autka.
_________________ Suzuki Samurai 1.3i '94 - seria
Radość zaczyna się tam gdzie kończy się rozsądek.
Będąc w terenie postępuj zawsze tak, byś z czystym sumieniem mógł wrócić kiedyś w to samo miejsce. Ty, albo ktokolwiek inny...
Pomógł: 1 raz Wiek: 28 Dołączył: 31 Maj 2012 Posty: 209 Skąd: boguszów gorce
Wysłany: 2014-12-22, 00:38
dlatego dachowanie z rekami na faraona czyli na krzyz przy klatce piersiowej kilka dachow mam za soba wszystkie bez szwanku
szybkiego powrotu do zdrowia i skladania suzuki :)
_________________ Suzuki evo3 by 4xdrive ;)
Szekla4x4 !!!! Najlepszy sklep z akcesoriami off road
Z ręką powoli coraz lepiej ale przypadek ciężki:) do dzisiaj mam nie zrośnięta 1 kość i nie potrafię wyprostować ani zgiąć do końca palców ale nie poddaje się codziennie 1.5h rehabilitacji i powoli ją usprawniam niestety czeka mnie jeszcze jedna operacja ale to już kosmetyka:)
A biedny samurai stoi pod plandeką i czeka aż skończę garaż ocieplać.. jeszcze kilka dni....:) i się biorę za niego! pierwsze co zamontuje po naprawie to siatki na okna takie jak Kurian wkleił:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum