Pomógł: 26 razy Dołączył: 10 Maj 2012 Posty: 515 Skąd: Ostrów Wielkopolski
Wysłany: 2014-02-10, 13:59
slavok napisał/a:
(...) łapy się robią.
łapi zrłobjone! teraz trza kurde nogi robic :D
_________________ SJ500, silnik 1.6 8v, blokada lock right 1530 tył, przód HF RD 208, most przedni wysunięty 2 cm do przodu, reduktor 4.16:1, koła Fedima Sirocco 31/10.5/15, półosie i przeguby przód Trail Gear Rock Assult 33 spline, zawias Mazur HD, kilo rdzy i błota.
Jeszcze jakieś kosmetyczne poprawki i może w tym tygodniu dam na laser żeby zrobić pierwszego prototypa i zobaczyć co jest źle. Moje założenia są takie że do mocowania używamy poduszek od fiesty więc krótka łapa jest mocowana tak jak oryginał na jedną poduszkę. a nie jak low range na dwie.
_________________ Samurai 96' wtrysk, leśniki by Mazur + wieszaki +2", XTR 12000 lbs SPEED, wspomaganie, 4,16:1 lowrange, spiek, Simexy na odwróconych trójkątach, tarcze z tyłu.
Na potęgę posępnego czerepu !!! Mocy przybywaj !!!
Po dłuższej przerwie wróciłem do tematu i postanowiłem go dokończyć. Zmotywowała mnie złamana krótka łapa. Skończyłem pierwszy prototyp. A oto efekt.
Łapy na razie są tylko poheftowane, po zlocie spróbuję to zamontować i zobaczę czy pasuje i co ewentualnie jest do poprawienia. Muszę jeszcze dobrać śruby dobrać podkładki pod ramkę itp. Nie pytajcie na razie o cenę bo się nie zastanawiałem, ale mam nadzieje że pod koniec września będę wiedział co i ile. Dla chętnych zabieram prototyp na zlot do obejrzenia.
_________________ Samurai 96' wtrysk, leśniki by Mazur + wieszaki +2", XTR 12000 lbs SPEED, wspomaganie, 4,16:1 lowrange, spiek, Simexy na odwróconych trójkątach, tarcze z tyłu.
Na potęgę posępnego czerepu !!! Mocy przybywaj !!!
konstrukcja ciekawa ale proponowałbym to spróbować zrobić nie z oddzielnych blach tylko część główną (łapa)jako całość wycinana laserem i zaginane boczne ścianki a spawane tylko niezbędne elementy i żebra, wtedy całość jest sztywniejsza i mala ilość spawania nie odkształca i osłabia materiału. Większość firm co robią w blasze ma również krawędziarki wiec dla nich to nie problem a i czas wykonania byłby tez krótszy
Ja mam robiona kołyskę pod zamowienie koszt podobny - na 4 polibuszch tez wszysko pasuje
Nie wiem jak to robi ale lipa ze dajesz komus projekt a ktos tym handluje
Ja mam robiona kołyskę pod zamowienie koszt podobny - na 4 polibuszch tez wszysko pasuje
w gwoli wyjaśnienia nie dostałem projektu tylko obrys długopisem flanszy go przerzuciłem na autocada i wysłałem slavkowi
a co do malowanej flanszy to jest ona pomalowana tylko do sesji zdjęciowej i te flansze nie trafił do żadnego auta :P
w gwoli wyjaśnienia nie dostałem projektu tylko obrys długopisem flanszy go przerzuciłem na autocada i wysłałem slavkowi
w gwoli wyjaśnienia w mailu z 22 Stycznia w którym wysłałem Ci to o czym wspomniałeś napisałem też:
"Tylko proszę byś nie robił z tego zarobku na forum"
Obiecałeś też podesłać projekt łap, na pytanie czy coś zdziałałeś dostałem odpowiedź:
"Hej ostatnio za dużo roboty z innymi projektami i ten narazie Odszedł na dalszy plan"
Rób jak uważasz, ja od tego nie zbiednieje.
_________________ La vie en rose:) Proszę spuszczać olej z reduktorów/skrzyń które do mnie wysyłacie kurierem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum