Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
samurai 1.3 monowtrysk nie kręci
sodomiak 
świeżak

Wysłany: 2014-12-31, 16:23   samurai 1.3 monowtrysk nie kręci

Witam od jakiegoś czasu pojawił mi się dziwny problem, tzn samurai odpali rano i po pierwszym zgaszeniu już nie kręci nie jest to wina ładowania oraz akumulatora
kontrolki się palą na zegarach ale rozrusznik nie kręci przekaźnik cyka ale nie słychac pompy paliwa, i jak tak go pomęcze odczekam swoje i popróbuje to w momencie kiedy słysze że pompa podaje wiem że rozrusznik też zakręci i jest wszystko ok? jakie powiązanie może mieć rozrusznik i pompa może to oczywiste ale słabo kumam elektryke ps szczęśliwego nowego roku :)

moziembl 
Specjalista
Samurai 96'

Wysłany: 2014-12-31, 23:12   

Proponuje na początek trochę poczytać forum, tam jest na prawdę jest sporo wiedzy, jak być to wcześnij zrobił to byś natkną się na ten post:

http://samurai.org.pl/viewtopic.php?t=2568

Czytać, czytać, czytać a nie na łatwiznę

Szczęśliwego Nowego rozczytanego Roku :) :) :)

Na potęgę posępnego czerepu !!! Mocy przybywaj !!!

miczo1 
zapaleniec

Wysłany: 2015-01-01, 11:34   Re: samurai 1.3 monowtrysk nie kręci

sodomiak napisał/a:
Witam od jakiegoś czasu pojawił mi się dziwny problem, tzn samurai odpali rano i po pierwszym zgaszeniu już nie kręci nie jest to wina ładowania oraz akumulatora
kontrolki się palą na zegarach ale rozrusznik nie kręci przekaźnik cyka ale nie słychac pompy paliwa, i jak tak go pomęcze odczekam swoje i popróbuje to w momencie kiedy słysze że pompa podaje wiem że rozrusznik też zakręci i jest wszystko ok? jakie powiązanie może mieć rozrusznik i pompa może to oczywiste ale słabo kumam elektryke ps szczęśliwego nowego roku :)

Kolego miałem to samo i wczoraj zamontowali mi przekaźnik 40A, z możliwością w razie jego padnięcia przepięcia się oryginalnie do rozrusznika. Wszystkie problemy opisane u Ciebie minęły tak że polecam. Aha z tą różnicą że u mnie pompa działała zawsze... Ale możesz sobie taki przekaźnik wstawić w ciemno bo to żaden koszt, a dla fachowca pół godziny roboty. Zapłaciłem całe 50 zł z jego częściami i nowymi klemami.

Odpowiedz do tematu