Wysłany: 2014-12-31, 16:23 samurai 1.3 monowtrysk nie kręci
Witam od jakiegoś czasu pojawił mi się dziwny problem, tzn samurai odpali rano i po pierwszym zgaszeniu już nie kręci nie jest to wina ładowania oraz akumulatora
kontrolki się palą na zegarach ale rozrusznik nie kręci przekaźnik cyka ale nie słychac pompy paliwa, i jak tak go pomęcze odczekam swoje i popróbuje to w momencie kiedy słysze że pompa podaje wiem że rozrusznik też zakręci i jest wszystko ok? jakie powiązanie może mieć rozrusznik i pompa może to oczywiste ale słabo kumam elektryke ps szczęśliwego nowego roku :)
Wysłany: 2015-01-01, 11:34 Re: samurai 1.3 monowtrysk nie kręci
sodomiak napisał/a:
Witam od jakiegoś czasu pojawił mi się dziwny problem, tzn samurai odpali rano i po pierwszym zgaszeniu już nie kręci nie jest to wina ładowania oraz akumulatora
kontrolki się palą na zegarach ale rozrusznik nie kręci przekaźnik cyka ale nie słychac pompy paliwa, i jak tak go pomęcze odczekam swoje i popróbuje to w momencie kiedy słysze że pompa podaje wiem że rozrusznik też zakręci i jest wszystko ok? jakie powiązanie może mieć rozrusznik i pompa może to oczywiste ale słabo kumam elektryke ps szczęśliwego nowego roku :)
Kolego miałem to samo i wczoraj zamontowali mi przekaźnik 40A, z możliwością w razie jego padnięcia przepięcia się oryginalnie do rozrusznika. Wszystkie problemy opisane u Ciebie minęły tak że polecam. Aha z tą różnicą że u mnie pompa działała zawsze... Ale możesz sobie taki przekaźnik wstawić w ciemno bo to żaden koszt, a dla fachowca pół godziny roboty. Zapłaciłem całe 50 zł z jego częściami i nowymi klemami.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum