Wysłany: 2015-01-05, 18:50 Silnik 1.8 is BMW Opinie, Sugestie Sprawdza się czy nie???
Panowie jak w temacie, wiem że sporo o tym było ale potrzebuję na świeżo opinii i porad co i jak z tym silnikiem. Planuję zakup Samca z tym sercem czyli 1.8 is 140 ps
Pomógł: 54 razy Dołączył: 17 Sie 2011 Posty: 2449 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2015-01-05, 19:15
Jeżeli reduktor oryginał może nie wytrzymać. Silnik spisuje się jak najbardziej.Po opisie wiem co to za auto.Jest możliwość założenia reduktora robura.
Pomógł: 54 razy Dołączył: 17 Sie 2011 Posty: 2449 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2015-01-05, 19:30
Coś długo wisi-trzeba fachowo oglądnąć przed kupnem.Często zdjęcia nieaktualne są.Jeżeli to ma być pierwsze Twoje auto to byłbym ostrożny.Takim autem trzeba umieć jeździć. Może warte tej ceny.Ja mam teraz dwa auta,które służą w różnych imprezach i na razie starczy.
Z początkiem grudnia sprzedałem vitarę jeździłem prawie 2 lata była pomotana resztę sam motałem byłem wiele razy w terenie i na paru imprezach także doświadczenie jakieś jest, oczywiście tu mocniejszy motor ale wiem czego się spodziewać jeździłem kilkoma zmotami, może wybiorę się i oglądnę go żeczywiście ?! Póki co do rozpoczęcia sezonu mam jeszcze trochę czasu więc na spokojnie będę badał rynek.
Z tego co ja slyszalem to jest opinia ze silniki od beemki sa ciezkie do zajechania ;) Trzeba tylko dobrze uszczelnic co sie da. Z plusow to moment i kuce. Z tego co sledze co sie sprzedaje to sporo przy tym silniku ma zalozony reduktor 4.16 wiec chyba wytrzymuja. Tutaj dobre lapy, patrz kaganiec, sie przydaja. Z minusow to rozmiar i waga. Mi IS "lezy w garazu". Moze w przyszlym sezonie sie zdecyduje zeby zalozyc.
To tak jak Zawias wspomnial. Ja juz go widzialem kilka razy wystawionego w zeszlym roku, ale niestety nie wiem czy to bylo jednego czy przez wiecej wlascicieli.
[ Dodano: 2015-01-06, 06:45 ]
I wazne wspomniec ze zdjecia tez te same, tak wiec jak byl uzytkowany ciagle to wyglad i stan mogl sie lekko pogorszyc ;)
Zwroc tez uwage na opony. Na tych zdjeciach wygldaja na troche zjechane. Moze sie myle, ale to ocenisz przy ogledzinach. Chodzi mi bardziej o to ze jak bedziesz chcial jezdzic bardziej przeprawa i rajdy takiego typu, a raczej to auto do tego, to bedzie pewnie trzeba zmienic na simexy. A tamte jak beda zajechane to nie sprzedaz latwo, wiec moze byc dodatkowo 3,5k na wydanie na start za komplecik 35' silverstone.
Pomógł: 6 razy Wiek: 31 Dołączył: 24 Mar 2014 Posty: 652 Skąd: wyszków
Wysłany: 2015-01-06, 08:58
mario czyżby z wyszkowa jesteś? sądząc po nicku chyba tak.
jeździ u nas samurai z silnikiem BMW i widziałem nie raz co on robi
gdybym nie miał 1,6swifta u siebie to pewnie wylądował bym u mnie ten silnik
wada jest taka że jest sporo cięższy
_________________ samurai 1.6 16v, sprężyna, przód blokada arb+wzmacniane półosie, tył mini spool, spiek, reduktor 1.0, tył wał uaz,wspomaganie,kubełki, chłodnica na tyle, simex 260/75r15, tarcze z tyłu+zaciski od alfy.
Dokładnie to ten , jakoś mi tak w oko wpadł... jeśli chodzi o opony to "pacmano" masz rację ale ja i tak te opony bym ewentualnie wymienił na simexy 35" bo uważam że są to najlepsze opony do off - road-u. Chociaż znam gościa co jeździ na identycznych i robi naprawdę extra.
Rumun jestem z pod Wyszkowa dobrze kojarzysz jeśli masz na myśli samuraia Marioli to też widziałem go parę razy w akcji ale także kilka razy jak stał i go suszyli... chyba że Adaś ogarną temat i to przeszłość, zresztą chłopaki gadali że jakąś dwulitrówkę od bmw wsadzali do niego.
ps. A Sebo ma tu swoje konto na forum?
Pomógł: 6 razy Wiek: 31 Dołączył: 24 Mar 2014 Posty: 652 Skąd: wyszków
Wysłany: 2015-01-07, 10:32
no waśnie nie pamietam czy u Marioli jest 1,8 czy 2,0. Z początku miała troche problemów z wodą ale później jak jeździliśmy po rajdach to już nie widziałem problemów. uszczelnili dobrze i teraz wszystko fajnie jeździ.
na forum to chyba tylko jestem ja i Damian z Rząśnika.
_________________ samurai 1.6 16v, sprężyna, przód blokada arb+wzmacniane półosie, tył mini spool, spiek, reduktor 1.0, tył wał uaz,wspomaganie,kubełki, chłodnica na tyle, simex 260/75r15, tarcze z tyłu+zaciski od alfy.
Koledzy z forum podpowiedzcie, czy mosty samurajowe szerokie ze wzmacnianymi półosiami spidertrax, i blokadą ARB wytrzymają przy silniku 1,8 IS z BMW ??
To prawda sugeruję się autem z podkarpacia w tym przypadku ale raczej go nie chcę tylko myślę że chłopak trochę przekombinował z tym motaniem.
A to że zabić można to zdaję sobie sprawę, ale ja skłaniam się bardziej w stronę ... powiedzmy techniki niż trzymaniu gazu w podłodze ale różnie to wychodzi Do tej pory jeździłem przez ponad dwa lata niezawodną konfiguracją czyli: Vitara 1.6 8v silverstony 31 '' tył spool, przód od GV 2,5 i chodziło to całkiem fajnie ale zachciało się czegoś mocniejszego i dlatego podpytuje, poszerzam wiedzę o ten motór 1,8 IS i poszczególne konfigurację pod niego.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum