Slavok nie mam pojęcia jak ciągnie elektryczna pompka z oryginalnego baku gaźnikowca bo mój bak wyleciał 2 lata temu a w jego miejscu jest butla podtlenku LPG... ja mam obecnie jakąś taką dużą pompkę Boscha z sakrucką wydajnością no i do wielopunktu więc ponad 3 bary. Hałasuje zajebiście dlatego dałem przekaźnik i jak śmigam na LPG to ją rozłącza bo myśleć nie można tak się drze, paliwo obecnie ciągnie z małego kanisterka plastikowego i widzę że z powrotnej rurki ładuje niesamowicie.
Slavok a jaką pompę tam zamontowałeś bo z tego co wiem to do jednopunktu przychodzi pompa 1.0 bar i nie powinna dupy urywać w baku natomiast do wielopunktu ma być co najmniej 3.0 bar i tu już pewnie robi się niezły wodotrysk
u mnie na zasilaniu jest wąż Ø 8mm, na powrocie Ø 6mm wymiary wewnętrzne.
Z tego co pisał Kostuch to pompa powinna dawać ciśnienie 2,5atm, ja zapodalem taką co daje 3atm bo taką uniwersalną mieli w sklepie za rogiem.
co do przewodów to kurde zostawiłem te co były w gaźnikowcu - przewody miedziane tam mam po wew. części ramy... i nie wydaje mi się by miały aż takie przekroje.
btw. jakimi opaskami wyzaciskałeś przewody na pompie? bo te gówniane opaski na śrubę ślimakową to nie wiem czy to dobry pomysł...
_________________ La vie en rose:) Proszę spuszczać olej z reduktorów/skrzyń które do mnie wysyłacie kurierem.
Ja dałem 8mm i 6mm przewody bo sztywne rurki od listwy wtryskowej mają takie przekroje i pompa jest na 8mm więc mi to spasowało idealnie ale jak pisałem nie wiem jakie w serii idą przewody po ramie bo wszystko wyrzuciłem i Ci nie zmierzę , na wyczucie podejrzewam że 6mm zasilanie i 4mm powrót. U mnie cały układ seryjnego zasilania wyleciał i wszystko jest nowe. Tam gdzie zachodzi konieczność zastosowania przewodu elastycznego dałem gumowe węże paliwowe, zbrojone i zaciski jak niżej. Najgorsze zło to wężyki igielitowe i gówniane opaski ślimakowe.
A mowilem ze trzeba uciachac i lewarek teraz prosto, zreszta 1,6 sie nie chce zmiescic a ja upchnolem 2,5 r6 i pomimo obnizonej budy o 8cm maska sie zamyka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum