Nie można się w nich przeglądać.
szybciej się zużywają uszczelniacze (chropowata powierzchnia)
przy dużych wżerach może uszczelniacz może nie trzymac.
Osobiście małe wżery bym wygładził papierem, zależnie od chęci jeszcze później polerka pastą ścierną.
Duże wypadało by napawać, ale przy cenie pochwy mostu nie wiem czy by mi się chciało
Pomógł: 3 razy Wiek: 34 Dołączył: 09 Mar 2013 Posty: 270 Skąd: Lwówek Śląski
Wysłany: 2015-01-13, 20:21
też własnie papierem polece i polerka. jakas farba na wierzch by sie też przydała zawsze to trochę dłużej nie będzie wystawione na warunki zewnętrzne. pytanie tylko jaką farbą, żeby po pierwszym skręcie uszczelniacz wszystkiego nie zgarnął
Wysłany: 2015-01-23, 15:55
marcelo napisał/a:
w TEDGUMie 55zł brutto uszczelniacz poliuretanowy kuli - dostępny od początku lutego. Czyli dalej najtaniej na alledrogo - 25zł
Sprawdzałem na stronie Tedgum i tam nie ma sklepu internetowego... gdzie można jeszcze bedzie kupic to w tym lutym ? a na allegro to chyba samych uszczelek nie ma na akcji ?
Pomógł: 3 razy Wiek: 34 Dołączył: 09 Mar 2013 Posty: 270 Skąd: Lwówek Śląski
Wysłany: 2015-01-23, 23:53
do tedgumu dzwoniłem i gosc mi tak powiedział że początek lutego. pisalem do tych którzy wystawiaja zestawy z alledrogo i najtaniej gosc chciał 25zł za sam uszczelniacz - z mojego wywiadu najtaniej i nic złego w nim że za allegro :)
zdzwonie w pon jeszcze do suzuki-czesci moze oni maja.
Nasuwa sie pytanie czy rzeczywiscie one az tak się zuzywaja zeby wymieniac?
Wysłany: 2015-01-26, 21:25
Witam! Mógłby mi ktoś napisac w jakiej kolejności zakładac te uszczelniacze filc i blaszki na kule zwrotnicy? wiem że jest schemat tego ale u mnie w samuraju było tak że najpierw uszczelka była przykręcona tymi dwoma blaszkami potem był dołożony filc a na końcu te ostatnie dwie blachy... tak to ma byc? bo na schemacie inaczej jest . a co do tych dwóch blaszek to którą stroną je przykręcać tą wklęsłą czy wypukłą ?
Wysłany: 2015-01-26, 22:07
Tak więc jak mówicie blacha1,guma,filc,blacha2 . tak założe skoro oryginalnie tak było to widocznie u mnie ktoś porąbał . Dziękuję za pomoc! Bardzo pomocny link :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum