ja to się dziwie jak upchaliście te wypoczynki w samcach ja mam CRX I gen i od oparcia (boku) jak są pasy do tego słupka jest może 0,5 cm jak pas nie przyjdzie płasko to się nie zwinie.
A próbował ktos upchnac do Samuraia fotele z Baleno ?
cofnij się do strony 7 tematu, tam opisuje przeróbkę.
_________________ Suzuki Samurai 1.3i '94 - seria
Radość zaczyna się tam gdzie kończy się rozsądek.
Będąc w terenie postępuj zawsze tak, byś z czystym sumieniem mógł wrócić kiedyś w to samo miejsce. Ty, albo ktokolwiek inny...
Pomógł: 3 razy Wiek: 34 Dołączył: 09 Mar 2013 Posty: 270 Skąd: Lwówek Śląski
Wysłany: 2015-01-21, 23:07
Musze wymienic fotele bo moje spekane strasznie rozpadają się już.
Co myślicie o takich? crx podobno prawie plug&play a o to mi chodzi, tylko czy aby ta wersja z linku yez pasuje bez problemu no i jak trzymanie w nich wyglada?
Wysłany: 2015-01-21, 23:39
na tle innych nie wygladają najgorzej - w sensie zjadliwie. cena tez inna goscia utargowałem do 180zł, Kwestia tylko tego czy pasuja rownie dobrze co te od starszego crx ed9:
bo te od nowszej którymi sie interesuje bardziej mi przypadly do gustu niz te z linku powyżej. trzymanie boczne chyba tez podobne a dodatkowo mniej kanapiaste sa te nowsze.
Do marcelo:
Nie polecam foteli z Del Sola, jestem posiadaczem takowej i jeśli chodzi o trzymanie boczne to takowego nie ma. Sam zmieniłem na fotele z accorda TypeR. Poszukaj z CRX II gen bo są o wiele lepsze.
Pozdrawiam
Wysłany: 2015-01-28, 21:05
dzięki menelicho - właśnie obawiałem się o to trzymanie boczne, fotele z II gen czyli ed9?! - wydaja mi siętrochę większe ale poszukam jednak tego starszego
modelu
Nie wiem jak z montażem, bo jeszcze swoich oczywiście nie zamontowałem, ale mam przygotowane fotele z e30 tzw. Sportsitze, czyli po prostu fotele sportowe. Siedzi się dość głęboko, fajne trzymanie boczne na siedzisku i oparciu, dodatkowo regulacja długości siedziska, możliwość regulacji wysokości, a ponadto wygoda - to jeszcze nie kubeł. Może po prostu usiądź w jednym, drugim, będzie łatwiej podjąć decyzję
_________________ "Ass, gas or cash - no one rides for free"
Wysłany: 2015-01-28, 23:13
jak wygląda kwestia wysokości - w samuraiu znajomego na fotelach z crx-a IIgen. siedzi się niżej niż na oryginałach, co niekoniecznie jest zaletą (wolałbym zachować wysokość podobną do oryginału) - podobno fotele z Swifta GTI są wyższe tzn. siedzi się wyżej - porównywał ktoś CRX vs. Swift GTI?
takie jak w swifcie są też w baleno, po ich przełożeniu na szyny oryginalne samuraiowe siedzi się odrobinę wyżej.
Będąc w terenie postępuj zawsze tak, byś z czystym sumieniem mógł wrócić kiedyś w to samo miejsce. Ty, albo ktokolwiek inny...
moim zdaniem z crx 1 gen są lepsze bo miększe niż II gen a reszta jest taka sama. I można je podejść w stanie kolekcjonerskim za śmieszne pieniądze. Wysokość zawsze można skorygować jak się chce.
takie jak w swifcie są też w baleno, po ich przełożeniu na szyny oryginalne samuraiowe siedzi się odrobinę wyżej.
z tym że w Baleno są chyba dwa rodzaje foteli, ja mam te większe i jestem zadowolony, znajomy ma mniejsze(te bardziej wyprofilowane) i jak dla mnie są za małe ;)
tak zgadza się w baleno są dwa typy foteli. Mniej i bardziej sportowe, te o których piszę są bardziej sportowe profilowane ze zintegrowanym zagłówkiem.
Montaż foteli z baleno na oryginalnych szynach z samuraia.
Odkręcamy oryginalne szyny od foteli z samuraia i szyny w fotelach baleno.
Przy fotelu kierowcy mamy najmniej roboty, szyny pasują w oryginalne pkt. mocowania.
Fotel pasażera wymaga wykonanie przedłużki. Oryginalna szyna z samuraia jest zbyt krótka do punktów mocowania w fotelu. Dodatkowo musiałem w kilku miejscach podciąć fotel aby wszedł płaskownik "przedłużki". Najwięcej czasu zajmuje wykonanie płaskowników z otworami.
Widok ogólny:
Płaskowniki przedłużki (w tym jeden który robi za dystans, można by go pominąć):
Ostatnio zmieniony przez kurian 2016-08-29, 09:57, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum