Wysłany: 2015-02-12, 14:07 Cieknie olej koło aparatu zapłonowego
Witam! Cieknie mi olej z okolic aparatu zapłonowego. chciałbym zmienić uszczelnienie i moije pytanie w tym czy dam radę zrobić to samemu zeby nie przestawić zapłonu? Czy są mozliwe do kupienia uszczelki aparatu zapłonowego?
Pomógł: 22 razy Dołączył: 28 Lis 2013 Posty: 520 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-02-12, 15:18
Pytalem o to samo Slawka z Wilanowa. Stwierdzil, ze trzeba sobie ladnie zaznaczyc polozenie/ustawienie aparatu zaplonowego przed wyjeciem. Przestawienie o zabek na walku jest od razu widoczne. Tyle wiem na razie teoretycznie, bo jeszcze za to sie nie wzialem :)
Odkręć 3 śrubki z aparatu te z tyłu,wyciągnij oring idz do agromy 2 pln wymien skręc i gitara. Proste jak drut w kieszeni,lub wymiana koła.Ew. odkręć kopułkę i zaznac jak jest palec ustawiony.
Wysłany: 2015-02-12, 22:31
abudabi napisał/a:
Odkręć 3 śrubki z aparatu te z tyłu,wyciągnij oring idz do agromy 2 pln wymien skręc i gitara. Proste jak drut w kieszeni,lub wymiana koła.Ew. odkręć kopułkę i zaznac jak jest palec ustawiony.
Dzięki za pomoc :) Jak tak wszystko piszesz to nieżle to brzmi tylko gorzej w praktyce :/ może ma ktoś filmik jak to zrobić ? boję się żeby nie przestawić zapłonu...
Pomógł: 17 razy Wiek: 37 Dołączył: 20 Kwi 2012 Posty: 1030 Skąd: Bristol UK
Wysłany: 2015-02-12, 22:41
Jak ustawisz wal na gorny martwy punkt pierwszego cylindra, oznaczysz ustawienie aparatu wzgleem przystaki i palca wzglendem obudowy to masz 3 stale punkty dzieki ktorym wrocisz do stanu wyjsciowego.
Wysłany: 2015-02-21, 16:50
A gdzie można taki oring kupić ? Chodzi mi o ten oring który przychodzi miedzy blokiem silnika a podstawą aparatu czyli ten duzy bo wiem ze ktoś gdzies pisał o wymiarach oringu ale podał wymiary tego oringu między aparatem a podstawa czyli tego małego a ja potrzebuje miedzy podstawą a blokiem czy też dokładniej mówiac głowicą . mozna na dopasowanie kupic taki oring czy lepiej oryginalny ? wiem że po wyjęciu ten oring jest taki twardy jak by z plastiku był i spłaszczony... moze to jest taki na docisk że po dokręceniu się dopasowuje ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum