Problem mam bo nikt nie umie mi wytłumaczyć tak prostej rzeczy (Bo nikt nie wie)
Czy ma ktoś z was wiedzę jak to wygląda gdy mamy z przodu zainstalowaną blokadę ARB - Czy gdy jest załączona można skręcać?
Dzięki za odp.
_________________ W terenie nie zawsze duży może więcej...
skręcać można ale jest to mało skuteczne, nie działa dyferencjał więc samochód prostuje zakręty, jak zapierdzielasz szybko w zakręcie po luźnej nawierzchni to jedziesz prosto... Blokada z przodu jest fajna na podjazdach, wykrzyżach czy w mocnym błocie ale jeżeli chodzi o zakręty to trza ją rozpinać
_________________ La vie en rose:) Proszę spuszczać olej z reduktorów/skrzyń które do mnie wysyłacie kurierem.
a ja bym wolał włozyć mosty z toyoty niż wypierdzielić 10k pln na dwa arby do suzukowych mostów do których i tak trzeba jeszcze kupić wzmocnione półosie za kolejne 4k, zrobić tarcze na tyle i wzmocnić by się nie gięły ;) a rozumiem, że jak wolisz jakość to myślisz o 33-35calach bo chińskie blokady spokojnie wytrzymują mniejsze koła ;)
_________________ La vie en rose:) Proszę spuszczać olej z reduktorów/skrzyń które do mnie wysyłacie kurierem.
Wysłany: 2015-02-22, 14:07
do rozpięcia blokady jest jeden przycisk
nie wyłącza się kompresora bez powodu
ja mam chinczyka - jak na razie sobie chwalę, ale nie rozkręcałem jeszcze mostu i nie wiem w jakim stanie są półosie oraz sama blokada
w każdym razie nic nie stuka, nie wyje, przy wymianie oleju nie było jak na razie opiłków
Wysłany: 2015-02-22, 15:33
po przełożeniach w reduktorze blokada na tył - w jakiejkolwiek formie, nawet tzw spawlocka - powinna być drugim zakupem/modyfikacją do motanego samuraja
blokada na przód nie przydaje się tak często
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum