ja mam model sj700 czy coś takiego z vin-u wychodzi 1.3 na wtrysku 90r
chodzi mi o to ze założyłem wieszaki o 5cm dłuższe, i wydaje mi się ze się nie podniósł tylko jakby się resory sprostowały.
Nie wiem czy resory już są na wykończeniu, czy coś jeszcze potrzeba.
Pozdrawiam
Wysłany: 2015-03-14, 08:40
No bo tak może być. Po pierwsze primo dłuższy wieszak o 5cm dźwiga tylko jedno ramię resora, zatem już na starcie efekt podniesienia jest niwelowany (można przyjąć, że o połowę). Po drugie Kolega, który handluje resorami pisał kiedyś na forum, że nie poleca przedłużania wieszaków bo to powoduje gorszą pracę resoru włącznie z tym efektem o którym piszesz czyli wypłaszczenia jego paraboli. Jak nie masz potrzeby wsadzania większego wieszaka bo np. masz większe koła to ja bym nie kombinował, zwłaszcza jak resor już nie pierwszej młodości i jakości.
Przedłużyłeś odbój?
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Nie przedłożyłem odboju, to bardziej radzisz nowy komplet resorów o 2" wyższych? Puki co tyle mi wystarczy, a opony mam mt wyższe od standardu ale profilu nie znam.
Ok. postaram się, samca mam od kilku miesięcy i to pierwsze moje mody, nie miałem wcześniej do czynienia z off road-em. Dzięki wielkie za odpowiedzi.
Pozdrawiam
Pomógł: 19 razy Wiek: 39 Dołączył: 03 Gru 2010 Posty: 1476 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2015-03-14, 12:28
Ja mam równe 50cm od ziemi do progu na zwykłych kołach 205/70 r15. Resory od Mazura Leśniki i wieszaki o 3cm dłuższe które i tak zamierzam zmenić na oryginalne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum