Witam wszystkich bardzo serdecznie. Nie jestem niestety jeszcze szczęśliwym posiadaczem Samuraja ale będę kombinował jak najszybciej stać się takim szczęśliwcem:-) Nie mam praktycznie żadnego doświadczenie w jeździe w terenie, jedynie poza ekstremalnymi przeżyciami "osobówkami" ale to jak byłem piękny i młody:-) Pozdrawiam wszystkich forumowiczów Szymon
Witam wszystkich. Samurajami zajmuję się od ok 4 lat. Przez ten okres miałem ich 4 szt. Ostatecznie pozostałem przy modelu 1.3 z wtryskiem (niestety silnik kwalifikuje się do wymiany w najbliższych dniach) z roku '92. Mieszkam w Żarach, studiuję w Zielonej Górze a ujeżdżam w Żarach i Nowej Soli :)
Samurajem w zasadzie poruszam się jedynie w terenie. Od zakupu (tj. ok rok temu) dokonałem kilku modyfikacji:
- reduktor 1.0
- z tyłu tarcze
- felgi trójkąty odwrócone + dystans 0,5cm
- wydech 2'
- gumy kopie Sahary 235/75/15
- dupościski Bimarco Brava
w planach mam:
- przełożenie 4:16
- stała blokada tylnego mostu
- przekładka budy na nieco mniej dziurawą :)
- bliżej nie sprecyzowane orurowanie/klatka
- silnik 1.3 swift GTI/ 1.6 vitara 16v lub 1.6 baleo 16v
- amortyzatory przód jakiekolwiek z większym skokiem
- resory przód mazury
Ostatnio zmieniony przez puniek 2011-03-06, 20:35, w całości zmieniany 1 raz
do Myszona idzie wlasnie 4.16, jestem ciekaw jak zalozy co napisze. W jego przypadku-opony 265, dystanse po 4, 5 cm, reduktor mocny czyli wolny to wskazana rzecz. Ciekaw jestem co napisze uzytkujac ten reduktor, z tego co pamietam ma chyba brata zakupil za 1300 i brat mu wyslal droga morska
_________________ mój pepe
wyciagara 4mad, silnik 1.9d, lift budy, kinetyk, opony kumho kl 71 235/75/15, reduktor 4.16, rewolwery, lovellsy hd ,blokada LR1530,
wspomaganie kierownicy-w planach arb na przodzie, błysk w oczach..
Wysłany: 2011-03-12, 22:22
Witka Pany!! Samuraja zaliczkowalem , przyjedzie w sobote. Planuje go od razu podniesc, przespawc felgi (kolka) i zalozyc opony kopia simexa. Jako ze nie mialem wczesniej wojownika to prosze o porade. Jak przespawac felgi, jakie najlepiej opony zalozyc i w jaki sposob podniesc, wieszaki i przelozyc nad mosty czy kupywac pakiet (amoryzatory,wieszaki i resory). Z gory dziekuje i pozdrawiam !! PS. nie moge juz sie doczekac...:/
_________________ Samurai 1.3 86r. MARIX Puma 215x75x15 ,Lift na resorach HD od Mazura . Bytów woj. Pomorskie, Arka Gdynia Fan !
Wysłany: 2011-03-16, 19:08
Witam Wszystkich
Jestem posiadaczem Samuraika od ponad 2 lat ale dopiero niedawno udało mi się trafić na to forum. Myśle że znajdę tu wiele ciekawych uwag i porad ;)
pozdrowienia z Krynicy-Zdrój ;)
Witam serdecznie
Jestem z Białęj Podlaskiej woj. Lubelskie Samiego mam od tygodnia i planuje wymienić krzyżaki łożyska w kołach zwrotnicach uszcz.kuli ogólnie coś huczy ale myślę że się czegoś na forum o tym dowiem.Pozdrawiam Marcin
Siemano jestem Marcin na forum nowy w terenie nie nowy 3 lata jezdzilem patrolem i rok temu kupilem samuraia frajda wieksza tylko po dzisiejszych jazdach musze se sprzeglo kupic nowe
zajeżdżenie seryjnego sprzęgła to kwestia czasu...mi za długo nie wytrzymało.dawaj spieka.
sprzeglo nie bylo najgorsze przynajmniej nie widzialem zadnych objaw padania a tu 3 wyjazd fakt bylo troche ostro no i w nocy a jak wiadomo w nocnych jazdach zawsze sie cos spierdzieli i powrot na sznurku spiek juz w drodze
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum