Dostałem dziś smutną wiadomość, że dzisiejszej nocy skradli auto naszego kolegi Hałasa. Auto zniknęło spod bloku w pod poznańskich Koziegłowach. Auto bardzo charakterystyczne, silnik 1.6 8v, blokada ARB przód. tył spool, nietypowe felgi, zawias na sprężynie. Jeśli ktokolwiek cokolwiek słyszał pisać. Nie mam wiecej fotek, wziąłem pierwsze z brzegu z forum.
Ta smutna wiadomość pojawiła się dzisiaj na Skwerze FB - niestety ale ten kto tego czynu dokonał chyba nie zdaje sobie sprawy z kim zadarł.
Panowie mobilizujemy się i przeszukujemy internet w celu odnalezienia auta Marcina!
Informacje i aktualizacje będą zamieszczamy w tym temacie.
Pomógł: 26 razy Dołączył: 10 Maj 2012 Posty: 515 Skąd: Ostrów Wielkopolski
Wysłany: 2015-03-27, 14:05
Ktoś podobno widział auto na lawecie o ok. 9.00 w kierunku Bydgoszczy. Trasa S5. Info z fb Konin4x4
_________________ SJ500, silnik 1.6 8v, blokada lock right 1530 tył, przód HF RD 208, most przedni wysunięty 2 cm do przodu, reduktor 4.16:1, koła Fedima Sirocco 31/10.5/15, półosie i przeguby przód Trail Gear Rock Assult 33 spline, zawias Mazur HD, kilo rdzy i błota.
Za jakis czas jak sie nie znajdzie rozejrzał bym sie po ludziach z którymi jezdziłem czy czasem nikt nowych czesci nie ma ;) . Bo ktos kto kradnie taki samochód raczej musi cos o nim wiedziec albo robi to na czyjes zlecenie
Ostatnio zmieniony przez stachura44 2015-03-27, 19:45, w całości zmieniany 1 raz
Mam nadzieję,że szybko zgłoszone policji.Może się znajdzie.Można zebrać monitoring z okolicy !
Zgłoszone z samego rana. Na monitoringu pobliskiego sklepu i banku lipa. Jest jeszcze jedna kamera zdaje się miejska do której jutro będę się próbował dobić.
FAŁSZYWY TROP!
Z S5 i Drogą krajową 15 był fałszywy trop. Chłopaki jechali na rajd. Szukamy dalej!
[ Dodano: 2015-03-29, 18:09 ]
Samurai się odnalazł!
Znaleziony został BEZ KÓŁ!
Bardzo charakterystyczne aluminiowe felgi 15" średnicy 7" szerokości ET 10 bądź -10 (nie pamiętam czy był ten minusik)
Opony insa turbo 235/75r15 (Sahara/Uśmiechnięty MT'ek)
Prawdopodobnie brakować będzie też;
liny kinetycznej, kilka sztuk szelki, pasów zielonych 2t 2m oraz 2t 4m, zblocza do wyciągarki.
Znaleziony po drugiej stronie Poznania (okolice Starołęki/Krzesin)
Niestety na chwile obecną więcej informacji nie mam, auto stoi na parkingu policyjnym i czeka na techników.
Dziękuje wszystkim którzy pomogli w poszukiwaniach, telefony, przeczesywanie okolicy, kontakty.
W ciągu 48h informacja dotarła do ponad... 100 000 (SIC!) osób na samym facebooku!
Nie będę wymieniał nikogo personalnie w obawie pominięcia.
Raz jeszcze WIELKI DZIĘKI!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum