Pomógł: 3 razy Wiek: 34 Dołączył: 09 Mar 2013 Posty: 270 Skąd: Lwówek Śląski
Wysłany: 2015-03-27, 00:44 Zderzak tył pod kinetyka
witam,
od kilku dni mam dojscie do goscia pracujacego na laserze/plazmie i chce wyposarzyc mojego samuraia w stalowe zderzaki, ktore moznaby poszarpac kinetykiem. Zderzak przedni na szybko wyciałem z forumowego projektu FORUMOWY ZDERZAK i wiem już, że kilka rzeczy będę musiał pozmieniać ( zblizyc wąsy zderzaka do koroserii, dorobić ślizg z mocowaniami pod Hi-lift-a i skorygować błędy projektanta).
Teraz na szybko muszę ogarnąc tylny zderzak. Chcę żeby był solidny, zbliżony do oryginlengo wyglądu, przystosowany do kinetyka, przykręcany. Jak chyba wszystkim podoba mi się robota Krzykka ]KRZYKKU
jedynym problemem jest - wiadomo - cena. Dlatego jak macie jakieś zbliżone schematy wymiary, szkice itp to prosiłbym o udostępnienie w miarę możliwośći, bo po co wyważać otwarte drzwi.
mowa o szerokości płyty pod wyciągarkę? bo u mnie będzie tam siedzieć Escape Evo 8000lbs i jeśli chodzi o szerokość to mieści się idealnie.. zostaje odrobina luzu po każdej stronie
tylny w następnej kolejności... (jest jakiś projekt zwymiarowany tylnego?)
_________________ Były rowery, quady i crossy w terenie...teraz się do Samuraja przesiadły dwa lenie :)
Pomógł: 3 razy Wiek: 34 Dołączył: 09 Mar 2013 Posty: 270 Skąd: Lwówek Śląski
Wysłany: 2015-03-28, 00:31
problem z szerokoscia nie polega na tym ze winda sie nie miesci tylko na tym, ze mocowania zderzaka nie wchodza, brakuje jakies 6mm. Junior - masz jakis projekt na tył ?
Marcelo a pytałeś Krzykka za ile by Ci opylił taki tylny, gotowy zderzak ? z tego co wiem to nie pytałeś a tylko wkleiłeś cenę z OLX jak dla obcych i mówisz że drogo ? ojjjj
... no właśnie po co wyważać otwarte drzwi? --> napisz PW
Ja ludzi tu zgromadzonych nie traktuję jak zwykłych klientów z ulicy mam firmę i pracuję w stali ale w innej branży, nie żyję z tego co mam tutaj do zaoferowania. Wiadomo że są koszty produkcji i pasuje żeby coś zostało za poświęcony czas ale ja się tutaj czuję dobrze i zależy mi na tym żebyśmy się lubili. Graty które robię dla kolegów traktuję hobbystycznie przynajmniej na razie.
Ceny i te sprawy wiadomo na PW dlatego że to forum publiczne, może wbić np. Twoja żona i zobaczyć co i jak no a spać na wycieraczce chyba nikt nie lubi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum