Jak głęboka jest ta rysa? Ja doradził bym wyciągnąć ten wał i wybrać się do zakładu gdzie mają szlifierkę do wałów lub tokarkę, zebarać to, wypolerować i założyć ciaśniejszy uszczleniacz. Jeżeli to wina rysy to mniejszy uszczelniacz nic nie da.
_________________ La vie en rose:) Proszę spuszczać olej z reduktorów/skrzyń które do mnie wysyłacie kurierem.
Wysłany: 2015-04-05, 18:10
Przed ściągnięciem pompy oleju wydawało mi się że jest dość włęboka ale tak naprawdę nie jest głęboka poprostu lekka rysa jeszcze po wygładzeniu papierem 2000 wogole jej nie czuc dotykając palcem. załozyłem w piatek simering o wymiarach 30x47x7 jakiejś firmy NAK na sprawdzenie , długoscia pasuje idealnie powiedział bym ze lepiej niz 6mm a z załozeniem niue było wiekszego problemu poprostu musiałem go tak jakby nakręcić na wał . mam nadzieję ze idealnie siadł w tym wyżłobieniu... narazie odpaliłem go dwa razy ale nigdzie nie jeźdiłem bo teraz święta ale po świętach gdzies się wybiorę i zobaczymy czy bedzie ciekło. Mam jeszcze zapytanie czy jeżeli założyłem zwykły tzn nie kierunkowy simering czy bedzie to gorzej uszczelniać niż ten kierunkowy? A ta firma simeringów NAK to jak myślicie w miarę dobra czy jakieś badziewie ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum