Ja robię dokładnie tak samo piaskowanie na to epoxyd 2 warstwy i potem na to kolor 2 warstwy. Stalowe zimówki po 3 sezonach wyglądają po umyciu jakby były świeżo wymalowane ;)
Na podkład epoksydowy można dać bezpośrednio kolor poliuretan i wg mnie to najlepsza i najtrwalsza opcja. Kolorów epoksydowych chyba nie ma a przynajmniej się nie spotkałem. Można też dać na epoksyd podkład akrylowy i na to dopiero kolor akrylowy + ew bezbarwny. Bezpośrednio na epoksydzie akrylowe samochodowe lakiery niezbyt się trzymają.
Pomógł: 26 razy Dołączył: 10 Maj 2012 Posty: 515 Skąd: Ostrów Wielkopolski
Wysłany: 2015-04-26, 00:03
Lexx rzuć okiem na ten podkład w sprayu http://www.frost.co.uk/2k...lack-14790.html
Mimo, że jest w sprayu to posiada ciekawie rozwiązany dodatkowy zasobnik na utwardzacz. Wpisz na YouTube hasło produktu a wszystkiego się dowiesz. Sam jeszcze tego rozwiązania nie próbowałem
_________________ SJ500, silnik 1.6 8v, blokada lock right 1530 tył, przód HF RD 208, most przedni wysunięty 2 cm do przodu, reduktor 4.16:1, koła Fedima Sirocco 31/10.5/15, półosie i przeguby przód Trail Gear Rock Assult 33 spline, zawias Mazur HD, kilo rdzy i błota.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum