Nie wiem czy to dobre miejsce na ten temat ale nie wiem gdzie lepiej go ulokować...
Chciałem Wam zaprezentować uroki miejsca, w którym katujemy nasz dziady (niegdyś crossy i quady). Do wielu miejscówek tego terenu można dojechać tylko cross, quad
i samurai lub na ścisk Vitara (terenowe kloce nie mieszczą się między drzewami dróg dojazdowych). Myślę, że jest to jedno z najciekawszych, najbardziej
zróżnicowanych i dających radość miejsce na Śląsku.
Znajduje się na terenach leśno-błotno-bagiennych pomiędzy miastami Katowice-Siemianowice Śląskie-Czeladź. Nawet po wielu godzinach i dniach upalanek ciężko
zorientować się gdzie się jest.. Rówów, kolein, podjazdów, zjazdów, trawersów są grube dziesiątki (choć kto wię czy nie naliczyłoby się trzy cyfrowej liczby).
Prezentuje galerie ponad 150 zdjęć i choć wiele może się początkowo wydawać podobnych każdej przeszkodzie poświęcone jest jedno zdjęcie! (kilku 2 foto prezentujące
wjazd i wyjazd z obu stron).
Teren jest ukształotowany w sposób, że na górze są drogi szutrowe a do róznych dolin z przeszkodami zjeżdżamy stromymi zjazdami.
Najciekawsze (najtrudniejsze) zbiory pułapek podpieram współrzędnymi gps i zdjęcie początku wjazdu.
Wjazd na tereny: 50°18'54.6"N 19°02'59.8"E
psycho stromy i długi podjazd (nie wiele aut daje rade tu wjechać), pierwsze ostre tereny po zjechaniu na dół: 50°18'34.3"N 19°02'57.2"E
jeziorko (i miejsce gdzie pierwszy raz utopilem pojazd unieruchamiając go)[na lewo rugie grube tereny]: 50°18'04.8"N 19°03'09.3"E
bagna: 50°17'50.9"N 19°03'42.0"E
"krater" z wieloma wyjazdami o różnym pochyleniu i stopniiu trudności na wykrzyże: 50°18'00.5"N 19°03'27.9"E
Ja tym zarządzam - żart :) ogólnodostępne, nie ma zakazu wjazdu z jednej ani z drugiej strony, żadnych leśników itd. itp. Ogólnie pełna katownia za free... Ja ten teren katuje od wielu lat i znam go bardzo dobrze...i uważam, że ciężko znaleźć coś podobnie wielkiego i o takim zróżnicowaniu...
_________________ Były rowery, quady i crossy w terenie...teraz się do Samuraja przesiadły dwa lenie :)
Junior, przy każdej atrakcji Dożek podał kordy. Jak wkleisz je w www.google.com/maps to Ci pokaże gdzie ta miejscówka. Nawet z satelity będziesz mógł trochę przeszpiegować teren.
dożek4x4 napisał/a:
Wjazd na tereny: 50°18'54.6"N 19°02'59.8"E
[ Dodano: 2015-04-22, 13:34 ]
Kurka byłem pewny, że pytałeś by Dożek pokazał na mapie te miejscówki... :/
Czy jak się widzi teksty to lepiej czy gorzej niźli słyszałoby się głosy? :D
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum