Witam
Chciałem wymienić skrzynie biegów w swoim 1.3 5- biegów, zamówiłem używkę i zauważyłem że moja jest ok 3cm dłuższa, ok 61cm, niż ta co zamówiłem, 58cm.
Czy jest więcej rodzai skrzyń do 5 biegowych 1.3? jak dobrać odpowiednią?
Wysłany: 2015-04-30, 23:07
Nie rozumiem. Miałeś dłuższą 61cm wsadziłeś krótszą 58cm i wał za długi? To jakim cudem Ci się mieścił do tej 61cm?
Jak ja badałem zagadnienie, to wydawało mi się że różnica długości jest tylko w samej "dupce" i tym odlewie, natomiast rozmieszczenie mocowań i wieloklinu na wał było chyba takie samo. Czyżby kolejne ciekawostki różniące poszczególne egzemplarze? :)
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Rożnica w długości przekłada się na długość wału, miałem dłuższą skrzynie wał jest dostosowany do jej długości, inna skrzynia nie podejdzie a z tego co się orientuje to są już 3 długości skrzyni do samurajów bo znalazłem jeszcze taką 60cm.
Nawet gdyby różniły się przy wyjściu wału +/-1cm, to nie miałoby znaczenia - jest kompensacja na wieloklinie.
Aczkolwiek jesteś pierwszą osobą od x lat, która twierdzi że skrzynia nie pasuje. Może to od jimniego?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum