Wysłany: 2015-05-31, 17:36 Problem z odpaleniem za pierwszym razem
Mam problem z odpaleniem auta za pierwszym razem, przekręcam kluczyk i nic, totalnie nic, żadnego dźwięku nawet, gaśnie radio, dioda z ładowarki podłączonej do zapalniczki - czyli znak że prąd idzie, ale nic, rozrusznik nawet nie drgnie. Odpala z popychu ładnie, jak go zgaszę, potem już odpala normalnie. Ratunku za 2 tyg zjeżdżam do domu z niemieckiej tyrki, mam to robić tu, czy już dojadę do Polski i zrobić, czy samemu mogę coś zrobić? Już mnie szlag trafia jak mam odstawiać ten cyrk i z babą go pchać.
Pomógł: 17 razy Wiek: 37 Dołączył: 20 Kwi 2012 Posty: 1030 Skąd: Bristol UK
Wysłany: 2015-05-31, 17:46
U mnie tak sie samiec zachowywal jak zalalem rozrusznik, na przekreconym kluczyku 2 strzaly mlotkiem czy tam rura i wyskoczyl. Obsatwail bym podobnie u Ciebie.
Też tak miałem, zresztą problem dobrze znany jako klikający rozrusznik. Zastosuj dodatkowy przekaźnik w miejscu gdzie idzie sygnał ze stacyjki do rozrusznika i powinno ci rozwiązać problem
Jak będziesz miał ten objaw to stuknij w klemy młotkiem lub innym ciężkim narzędziem, a jak to pomoże to po prostu wyczyść klemy i porządnie je dokręć oraz upewnij się, że przewody z nią współpracujące są dobrze dokręcone.
Efekt zanikania napięcia w radiu związany jest z brakiem natężenia prądu.
Pozdrawiam
_________________ Arek
Życie jest jak muzyka.
Przestrzeń między nutami jest ważna jak nuty.
Wysłany: 2015-05-31, 23:47
Sprawdź akumulator i klamry. Ja je lekko wyczyściłem i już problemu prawie nie ma. Jakbym dokładnie je wyczyścił albo wymienił to pewnie nie było by problemu. :)
Problem z akumulatorem? Przecież po pierwszym uruchomieniu działa już normalnie, normalnie odpala z kluczyka. I nie ma żadnego klikania rozrusznika całkowita cisza za pierwszym razem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum