Witam wszystkich, moją bolączką jest iż po wymianie resorów OME i amorów IRONMAN autko z tyłu stoi na jedną stronę wyżej (tył) a na jedną niżej o 4 cm ...
Co może by przyczyną???
Resory OME są prawe i lewe - tez się wkurzałem jak je kupiłem bo nie wiedziałem że tak jest. Ja rozwiązałem sprawę w prosty sposób - dokupiłem samo pióro główne lewe i wsadziłem zamiast prawego. Teraz sucz stoi równo. Polecam taką metode - pióro można kupić od ręki za ok 130zl u traska.
Faktycznie tył - przemock tak mial ale nie pamiętam jak to się skonczylo - nie wiem czy buda nie byla krzywo i złudzenie optyczne - trzeba by zmierzyc miarką.
Resory są prawe i lewe ? jak to poznać ? bo nic tam nie jest napisane ,tylko śryby przełożyłem jak jedna była odwrotnie założona i mi koło rozcinała przy skręcie w lewo?
Piszesz że kupiłeś pióro ? nie lepiej byłoby je przełożyć?
A miarką co zmierzyć ?od czego do czego? żeby było wiadomo o co chodzi...??
Ostatnio zmieniony przez misiek_sw 2011-03-06, 19:35, w całości zmieniany 1 raz
http://zapodaj.net/a880a7e27890.jpg.html
na tym widac ? tylko nie wiem czemu takie duże się wstawiają...
o jak popatrzycie z lewej, wieszk jest po skosie a z prawej jak by pionowo stoi...
Ostatnio zmieniony przez misiek_sw 2011-03-06, 20:01, w całości zmieniany 1 raz
poza tym ze suzi ujeba.a po dach to nic nie widac .... przod jest rzecza naturalna ze jest resor prawy lewy ... z tylem to najlepiej wyjmij ploz obok siebie i bedziesz widzial co i jak .. mozesz tez miec wywalone polibusze czy tez co tam masz ..jak i rowniez urwane lub skoszone ucho (mocowanie resorow)przy ramie ... wysokosc zmierz od ziemie do resora przy wieszaku pozniej od ziemi od ramy a nastepnie od ziemi np do ramki drzwi bedziesz wiedzail gdzie ci wymiar ucieka
Pól dnia straciłem a żeby odszukać numeru na resorach z przodu ale o dziwo te co najważniejsze z przodu niewidoczne tylko na lewym zobaczyłem 13 cośtam ,i moje pytanko ,wiemy że na przednich resorach są oznaczenia 13 i 12 tylko który lewy a który prawy?? i czy to ma znaczenie na tył jak bym przód pomylił ??
Tył pomierzyłem od ziemi do wieszaka jest na tej stronie co siedzi jest różnicy 1,5 cm ,od ramy do resora 2 cm różnicy od lewej strony...Od osi koło do nadkola 2,5 cm różnicy nad drugim??...
A lewy resor przedni jest tak jakby pofalowany tak jak miałem w starym resorze ,jak by się wywijał .Czy to narmalne na pół roczne resoryOME...
A co do skoszenia to wieszak mam lekko skoszony, a polibusze są tak samo nowe jak resory czyli pór roczne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum