Wysłany: 2015-06-09, 01:37 Rogal
Witajcie!
Czas abym i ja się pochwalił swoim Samurajem rocznik 99 Hiszpan. :)
Co dotychczas zrobiłem:
- wymieniony wszystkie filtry (powietrza, oleju oraz paliwa)
- wymieniony olej w silniku na Liqui moly
- wymieniony olej w mostach, skrzyni biegów oraz reduktorze na Millers'a
- wymienione przewody zapłonowe
- wymieniona kopułka zapłonowa
- wymieniona uszczelka pod komorą zaworów
- nowe krzyżaki na wałach
- opony Bfgoodrich MT KM2 215/75r15
- resory od Mazura typ Leśnik
- czerwone polibusze
- Amortyzatory Magnum oraz ??? (Nie pamiętam nazwy ;p )
Reszta oryginał. Powoli ale do przodu :).
Pozdrawiam :)
Ostatnio zmieniony przez Rogal 2016-02-20, 01:16, w całości zmieniany 1 raz
U mnie podloga wygladala podobnie.Ale blaszka pod farba i tym niby lekkim nalotem byla zjedzona od spodu....I przy motaniu nowych foteli czesc odpadla...
Jak nie masz parcia na wyglad to narazie odpusc.Na czas kiedy autko bedzie mialo dluzszy postoj.Kosztow chyba nie policzysz.Podloga robiona bez zdejmowania budy to nie sa duze koszta.Arkusz blachy i ktos kto ogarnia temat spawania.Ale jak chcialbys zrobic to raz na powiedzmy 5 lat to warto bude podniesc i dobrze wyczyscic,wyspawac,i zamalowac jakims paskudztwem.Polecam podklad z cynkiem.Nie za grubo.Okolo 60 mikronow.Jak za duzo farby to nie dobrze bo bedzie pekac i dupa z oslony.I na to farbe na cynk ze dwa razy a potem co ci tam podejdzie.Baranka za bardzo ja osobiscie nie polecam.Za bardzo maskuje.Czasem peka i wchodzi tam sol,woda i powietrze.Wybuchowa mieszanka.I zaczyna gnic.Lepiej jakas dobrze przylegajjaca grubowarstwowa farbe.I beddzie git.
A co do dziur.Ja jezdze z dziurami.Swiadomosc,ze je mam wkur... mnie.Ale zostawiam to na zime.Kupie migomat i bede sie uczyl spawac.Auto sluzy mi tylko do walki w terenie wiec parci nie ma na wyglad choc chcialbym zeby wygladal ladnie.
Wiec decyzja zalezy do ciebie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum