Pomógł: 4 razy Dołączył: 11 Lut 2014 Posty: 208 Skąd: PAROLE
Wysłany: 2015-06-10, 07:23
z nalewek dobre opinie maja kaimany malatesta ewentualnie insa turbo lub fedima reszta to lipa (oczywiscie nie obrazajac nikogo,ludzie i na innych jezdza)
osobiscie widzialem jak z glob gumu odkleila sie polowa nalewki
nasi rodzimi producenci nalewek powini jescze popracowac nad jakoscia
W tym rozmiarze jeździł Yahoo.
Ja miałąem 225/75r15 i guma była strasznie twarda. Spoko bo na asfalcie nie zdzierały się jakoś strasznie, niestety nie bardzo była opcja pobawienia się ciśnieniem- w zasadzie nie było różnicy. Podobno w większych rozmiarach było lepiej. Nie było problemów typu odpadający bieżnik-tutaj oK
Jeździłem ponad rok, z czego jakieś 5m-c codziennie do roboty 25km'ów w jedną i 25 z powrotem po czarnym. Do tego dość częste przeloty Konin-Poznań-Konin. Opony do dzisiaj służą kumplowi!
Jak już pisałem, strasznie twarda guma. Na plus to, że się nie ścierają, na minus brak zabawy z ciśnieniem-w zasadzie bez różnicy, no i w terenie z tego tytułu delikatnie gorzej od konkurencji.
nie sprawdzałem, ale mając porównanie do ATków które miałem wcześniej i MTków które mam teraz na oko by się zgadzało, ale najlepiej zadzwoń sobie przed zakupem i zapytaj o wymiary w cm
A te oponki ktos zna? Chce kupic bo cena dobra.A nie mam jakis specjalnych wymagan.A moje sa za male....195/75/15.
A przy okazji.....Jak dodadam poszerzenia po 5cm na strone(wiem o lozyskach itd) ktore mam i lesniki od mazura na wieszakach pistoletowych bedzie to wspoldzialac??
Pytam odrazu bo moje resory padly na cycki po dwoch godzinnych wyjazdach i mam plaskacza a nie offroadowe autko
Pomógł: 83 razy Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 2035 Skąd: Węgrów
Wysłany: 2015-06-12, 22:43
Miałem gumy z takim bieżnikiem, w błocie robią mizernie - szybko się zaklejają i słabo czyszczą, na piachu całkiem przyzwoicie.
Jak nie szukasz opon do ostrej orki, to wystarczą.
Moje male kapcie maja podobny bierznik i rwa ziemie az milo.Mam nadzieje,ze te tez beda!
A co do resorow i poszerzen? Co myslicie? Nie bedzie wadzilo nic o zaiweszke lub bude? Czy trzeba ciac bude??
Jezeli znasz wady i zalety tego bieznika, to sama opona sie za bardzo nie ma co przejmowac. Ewentualnie moga byc glosniejsze na asfalcie. Co do poszerzen to wydaje mi sie ze o resor nie beda obcierac przy 5 cm dystansie. Natomiast mam wrazenie ze raczej standardowe nadkola to trzebaby podciac. Ale poczekajmy na kogos kto to robil , bo u mnie byly od poczatku wyciete.
nie kupuj tego bo kolega je miał w jimny też się napalił ze tanie i tam gdzie ja na simexopodobnych z top-gumu bez problemu podchodziłem on mógł tylko pomarzyć. Znalazł się frajer to je sprzedał tydzień temu na słowację :))))) U nas w górach na podjazdach to on się ześlizgiwał do tyłu - moim zdaniem niebezpieczne opony.
Moj bierznik jest bardzo podobny i sprawuja sie swietnie. U nas kroluje piaszczyste podloze.Autko ladnie sie wdrapuje.W blocie tez krzywdy nie ma.Sam nie wiem kurna...
Ty sie pytasz o firme czy o bieznik teraz? Odnosnie bieznika jest chyba osobny temat ... Jak jezdzisz okazjonalnie po blocie, wiecej po szutrze, piasku, to moga byc. Jak planujesz co weekend sie gdzies taplac plus podjazdy to wtedy bierznik typu simex. Tyle filozofii.
Cyt : Ty sie pytasz o firme czy o bieznik teraz? Odnosnie bieznika jest chyba osobny temat ... Jak jezdzisz okazjonalnie po blocie, wiecej po szutrze, piasku, to moga byc. Jak planujesz co weekend sie gdzies taplac plus podjazdy to wtedy bierznik typu simex. Tyle filozofii.
Pytam o opone i nie widze sensu pytac o jej kazdy element w innym temacie.Bo niby po co?
Mysle,ze ta opona wystarczy na moje potrzeby.Wyglad podobny,rozmiar stanowczo wiekszy.Mam przelozenia 5,125 wiec powinno to chodzic.
[ Dodano: 2015-06-14, 12:49 ]
Kaine a waga nie gra u mnie roli.Nie jestem zawodowcem.Nie topie sie po szyje i znikim nie scigam.Tylko zabawa na light-cie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum