Pomógł: 6 razy Wiek: 31 Dołączył: 24 Mar 2014 Posty: 652 Skąd: wyszków
Wysłany: 2015-06-17, 17:41 Chłodnica
Cześć.
musze zmienić chlodnice u siebie w samcu, z racji tego że mam blaszanke nie moge jej wywalić na pake to musi mi sie zmieścić w standardowym miejscu.
może ktoś wie jaka chłodnica wejdzie mi z oryginalne miesce(przewody wodne bedą tak samo ułożone) i bedzie tańsza niż samuraiowa?
na aledrogo znalazłem nową do samca za 440zł.
Ja rozpoczynam projekt chłodnica od Vitary, jak chcesz to mam na sprzedanie oryginał samurai nie cieknąca nie pozaginana :) :) :) A tak serio to ja mam wspomaganie od anglika więc mi nie przeszkadza po weekedzie powinny być pierwsze przemyślenia na temat możliwości montażowych, a może powstanie pierwszy kit. Mam generalnie już wszytko tylko potrzebuje czasu do zmontowanie, więc w weekend.
_________________ Samurai 96' wtrysk, leśniki by Mazur + wieszaki +2", XTR 12000 lbs SPEED, wspomaganie, 4,16:1 lowrange, spiek, Simexy na odwróconych trójkątach, tarcze z tyłu.
Na potęgę posępnego czerepu !!! Mocy przybywaj !!!
do blaszanki możesz wrzucić zamiast tylnej bocznej szyby za kierowcą, tylko musisz dorobić osłonę od środka.
I tak zza kierownicy nic przez nią nie widać, a zawsze będziesz miał mniej narażoną chłodnicę ,a syf.
Wysłany: 2015-06-18, 15:46
z tej strony nie dam rady :) szyby z tej strony nie mam tylko zaspawaną blache gdzie wisi kompresor do blokady i z tej strony mam pociągniete kable do komputera podwieszonego tez z tej strony
myślałem o takim rozwiązaniu jak napisałeś tylko że od strony pasażera, problem sie zaczyna jak zrobić mocowanie takiej chłodnicy i czy troche wsunieta do środka czy ma być w tym miejscu co szyba :) no i jak osłone zrobić, chociaż na to już mam jakiś pomysl
_________________ samurai 1.6 16v, sprężyna, przód blokada arb+wzmacniane półosie, tył mini spool, spiek, reduktor 1.0, tył wał uaz,wspomaganie,kubełki, chłodnica na tyle, simex 260/75r15, tarcze z tyłu+zaciski od alfy.
Wysłany: 2015-06-19, 07:58
wiem widziałem to wszystko tylko tam rzadnych konkretnych zdjeć nie bylo
a ja za bardzo czasu na długie przeróbki nie mam bo sezon w pełni a ja pół samochodu mam rozgrzebanego
[ Dodano: 2015-06-19, 07:57 ]
wczoraj byłem wyciągnąc most do przespawania i padła decyzja chłodnica z tyłu za pasażerem (oczywiście jeżeli sie wyrobie przed 24lipca)
ktoś poleca jakąś chłodnice żeby mi sie zmieściła w okno i miała najlepiej dwa wentylatory?
_________________ samurai 1.6 16v, sprężyna, przód blokada arb+wzmacniane półosie, tył mini spool, spiek, reduktor 1.0, tył wał uaz,wspomaganie,kubełki, chłodnica na tyle, simex 260/75r15, tarcze z tyłu+zaciski od alfy.
jeszcze polecam Ci się zastanowić nad tym, czy nie lepiej przerzucić te graty które masz za swoim fotelem i wrzucić chłodnicę zamiast szyby za kierowcą, bo ta po przekątnej, czyli za pasażerem się częściej przydaje przy manewrowaniu podczas cofania
Wysłany: 2015-06-19, 18:46
ok, czyli chłodnica polonez.
chomik wszystko dobrze piszesz :) tylko to następne lutowanie kabli od komputera mnie przeraża no i znowu bym musiał kombinować z mocowaniem na kompresor, a jak przełoże kompresor z drugiej strony to może mi przewodu od powietrza zabraknąć
a za bardzo nie mam kiedy tego wszystkiego robić
wrazie co zostaje jeszcze tylnia szyba do patrzenia
Srawdzony patent też z peugeot 205 1.9TD + 2 wiatraki 10" mam taką u siebie i wyrabia nawet przy 30st jest szeroka i niska, mieści się nad przekałdnią i jest wysoko umieszczona przez co mało się topi, koszt ok 140 PLN chłodnica + 2x100 wiatraki Rzeźba niewielka zresztą widziałeś chyba nawet u mnie.
W tamtym masz zakres pracy temperatur do 100C co w mojej ocenie jest trochę za mało. Np. taki Prestone ma temperaturę wrzenia 129C czyli grubo powyżej możliwości tego przewodu co wkleiłeś.
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
http://www.fagumit.com.pl...ladu-chlodzenia ja kupilem taki waz . jest dosc miekki i nie problemu zeby go nałozyc na rure o troche wiekrzej srednicy niz przewidziano . W razie bys kupował to bierz ten z niebieska linia i napisem to jest typ B
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum