yyyy... pfff ja tam mam dwie blokady no i silnik dość mocny, seryjne mosty... no może ciut obudowy wzmocnione, seryjne półosie, fury nie oszczędzam a jakoś to żyje, no może poza wałem bo krzyżaki przy moim lifcie 8" miały ciężko więc zastąpiłem wał oryginalny wałem toyotowym na podwójnym kardanie i jest spokój. Da się jeździć, wręcz pałować nawet można ale trzeba pamiętać żeby na mocy nie skręcać kołami bo tak to szybciutko wybuchają przeguby na zapiętej blokadzie. No i jak najbardziej podpisuję się pod tym że 31" w Samcu to max żeby toto się nie sypało i jakiś tam cień mocy pozostał.
Pomógł: 6 razy Wiek: 31 Dołączył: 24 Mar 2014 Posty: 652 Skąd: wyszków
Wysłany: 2016-04-15, 07:35
czasami trzeba przypie.dolić żeby sie wśliznął na góre ale 5.125 i 4.16 ładnie pod tą górke sie toczyły, w błocie jak w błocie ale na podjazdach to te wolne przełożenia robią robote i sprzęgło tak nie dostaje.
_________________ samurai 1.6 16v, sprężyna, przód blokada arb+wzmacniane półosie, tył mini spool, spiek, reduktor 1.0, tył wał uaz,wspomaganie,kubełki, chłodnica na tyle, simex 260/75r15, tarcze z tyłu+zaciski od alfy.
To na filmiku to na 3 biegu było, na 1 to można by stejki na grillu upieczyć zanim bym sie do górki doślimaczył no ale trzeba przyznać że moment na kołach jest potęga
[ Dodano: 2020-01-18, 02:20 ]
Żeby nie było że Samuraia sprzedałem bo prawie 4 lata minęły od ostatniego wpisu... chwile temu (2 lata) wleciały oponki 33" a ja pomału szykuję się do kilku zmian i powrotu w teren po dłuższej przerwie.
Ciekaw jest jak wszystko będzie wytrzymywało na tych kołach. U mnie po założeniu simexów 33cale, szybko zmieliłem koło talerzowe a wzmacniane półosie od TG wykręciło. Efekt wracam do 31 cali.
Zaspokoję Twoją ciekawość, wszystko wytrzymuje z małymi wyjątkami... przednie przeguby mają ciężko, poza tym da się jeździć nawet agresywnie w terenie jeśli tylko używasz tkanki pomiędzy uszami. Oczywiście duża część offroadowców wykazuje styl jazdy 0 - 1-dynkowy czyli naciska hamulec i gaz na przemian do spodu no to dla takich kolegów trzeba iść w spore koszty aby ta konfiguracja wytrzymywała bo są w stanie zmielić przedni most na oponach 215/75 bez blokad i ukręcić tylne półośki na piasku. Jedni są po prostu urodzonymi testerami, inni będą jeździć długo i spokojnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum