Wysłany: 2015-06-24, 23:47 progi odprowadzenie wody
Witam serdecznie, jestem w trakcie spawania budy w swoim samuraiu, odbudowuję właśnie progi i się zastanawiam w którym miejscu umieścić odpływy wody. Mój egzemplarz tej wspaniałej maszyny przeszedł już przez kilka rąk, progi kiedyś były wspawywane i właśnie jest bez odpływów.
Ostatnio zmieniony przez galik 2015-06-25, 09:41, w całości zmieniany 1 raz
czy problem odprowadzenia wody przez progi dotyczy tylko Cabrio czy blaszanki też?
_________________ Suzuki Samurai 1.3i '94 - seria
Radość zaczyna się tam gdzie kończy się rozsądek.
Będąc w terenie postępuj zawsze tak, byś z czystym sumieniem mógł wrócić kiedyś w to samo miejsce. Ty, albo ktokolwiek inny...
Cześć. Jak mogę coś dodać, to też robiłem otwory, ponieważ blacharz pojechał spawem "okrętowym", na tyle szczelnym, że zbierała się woda w progach. Najpierw zrobiłem wiertłem 8, ale później poprawiłem 10, ponieważ lepiej da się robić konserwację. Sugeruję również uwzględnić konieczność konserwowania
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum