Pomógł: 17 razy Wiek: 37 Dołączył: 20 Kwi 2012 Posty: 1030 Skąd: Bristol UK
Wysłany: 2015-08-04, 12:53
Ojciec z roboty wroci to zapytam bo On obgadany w tych sprawach i sie odezwe.
Silnik bedzie dzialal, moze miec tendencje do troche wiekszego nagrzewania sie, obroty moga byc nizsze i moze meic mniejsza moc ale dzialac bedzie. Podobno caly nasz dom w Polsce postawiony jest na betonie wymieszanym przez betoniarke z silnikiem 500V
5kW do łuparki ???
nic się nie stanie ja mam 500V w "cyrkulorce"
tyle że tam było w ogóle oznaczenie masakryczne bo ten miał 250/500 i 500/750
Mam go wpięty na przełączniku gwiazda trójkąt
Na tablicze znamionowej powinna jeszcze być częstotliwość. najlepiej zrób fote. Jeśli jest tam 50Hz to silnik będzie sie kręcił z prędkością znamionową, ale będzie miał mniejszą moc ale nie dużo jeśli jest 60Hz to będzie sie kręcił trochę wolniej niż nominał. Generalnie jeśli jest to klasyczny silnik prądu zmiennego asynchroniczny to będzie działał bez problemu. Jego prędkość obrotową reguluje się częstotliwością.
Jeśli byś wstawił ten silnik w miejsce silnika 5kW na 400V i zaczniesz go obciążać pełną mocą to będzie się grzał mocniej
_________________ Samurai 96' wtrysk, leśniki by Mazur + wieszaki +2", XTR 12000 lbs SPEED, wspomaganie, 4,16:1 lowrange, spiek, Simexy na odwróconych trójkątach, tarcze z tyłu.
Na potęgę posępnego czerepu !!! Mocy przybywaj !!!
Zabezpieczenie jest takie że są bezpieczniki (stary typ) zobaczę jak będę w domu co tam wystukali na tabuli kupiłem go od gościa bo to była krajzyga reszta poszła na handel a motor został bo na nim mi zależało a cena była śmieszna tak 5kw do łuparki bo teraz mam 3 kw pompę pz 40 i konkretny siłownik i zdławia silnik... A ile teraz jest w sieci 380 czy 400 V?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum