Ja tam nie stawiam się okoniem - wyznaję zasadę "pokorne ciele dwie matki ssie" Zawsze przechodzi przegląd, wciskam kit ze to tylko po lasach jeździ mało co itp. teraz gorzej bo stan licznika spisuja fagasy, a i zdjęcia będą robić podobno.
Pomógł: 19 razy Wiek: 39 Dołączył: 03 Gru 2010 Posty: 1476 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2015-08-14, 18:13
Jak myślicie da się pod Samuraiem zmieścić taką butlę o średnicy 30cm i wysokości 22,5cm ? Na tym schemacie widać że by musiała wejść pod most trochę ale znowu nie jest taka wysoko więc może by z niczym nie kolidowało ?? Ma ktoś ochotę wyciąć z kartonika takie kółeczko i przyłożyć zobaczyć jak to wygląda ??? Nie mam przy sobie auta więc sam nie mogę tego zrobić :(
Zależy jak wysoko stoi Twój samurai. Trzeba uwzględnić tylny most, a dokładniej jego główkę( w standardzie odpowietrznik do podłogi ma około 10cm), patrz też na pracę zawieszenia. Też chciałem zbiornik toroidalny ale poległem. Wstawiłem wałek(40l, wlałem 35) + dodatkowy robiony z nierdzewki około 10l. Jak będziesz chciał schemat tego z nierdzewki to daj znać.
_________________ Arek
Życie jest jak muzyka.
Przestrzeń między nutami jest ważna jak nuty.
nie. wisi między ramą na takich hakach. Ja to mam zrobione z płaskownika.
To taki kosz. Wydech przy butli 50L odpada z tyłu. musisz go zakończyć przed butlą . Ale wydech to najmniejszy problem
Ja też mam zrobiony kosz w którym osadzona jest butla. Kosz ten jest przedłużony by zmieścić w nim jeszcze zbiornik na PB. Całość jest przytwierdzona do ramy.
_________________ Arek
Życie jest jak muzyka.
Przestrzeń między nutami jest ważna jak nuty.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum