cześć.
zaczeło mi mocno ciec z reduktora, postanowiłem to zrobić, rozebrałem reduktor, zakupiłem łożyska(130zł za 7 łożysk kulkowych) lecz mam problem z zakupieniem uszczelniaczy 35/52/10 które z jednej strony są metalowe. ktos coś wie gdzie je kupić lub czy można je zamienić zwykłymi uszczelniaczami?
Wysłany: 2015-08-26, 16:58
takie pytanie głupawe - w ASO pytałeś? to chyba ma numer 09283-35020
[ Dodano: 2015-08-26, 17:09 ]
Edit: w Łódzkim Autotraperze na półce nie mają, jutro mają oddzwonić z terminem realizacji, ale cena ok 80zł... nie potrafił również powiedzieć czy jest metalowy czy nie póki nie będzie miał w ręku. Może spróbuj w swoim lokalnym ASO coś będą mięli od ręki.
[ Dodano: 2015-08-26, 17:21 ]
Edit3: spróbuj tutaj zadzwonić: http://www.seal.com.pl/si...rlMain=1,17,1,& i zapytaj (ten metal to chyba jest litera B w oznaczeniu czyli 35x52x10 B)
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Pomógł: 6 razy Wiek: 31 Dołączył: 24 Mar 2014 Posty: 652 Skąd: wyszków
Wysłany: 2015-08-26, 21:59
sam, chodzi o to że samochód w niedziele musi wyjechać i musze do tego czasu ten reduktor skrecic :) wiec z zagranicy nie bardzo ściągać bo sie zejdzie :)
kostuch czyli mówisz żeby wkładać zwykły?
_________________ samurai 1.6 16v, sprężyna, przód blokada arb+wzmacniane półosie, tył mini spool, spiek, reduktor 1.0, tył wał uaz,wspomaganie,kubełki, chłodnica na tyle, simex 260/75r15, tarcze z tyłu+zaciski od alfy.
Uszczelniacz uszczelnia wargami. Reszta i tak jest osłonięta blachami flansz.
Nie mam pojęcia dlaczego miałoby to cokolwiek zmieniać.
Do tylnych półosi jak kupowałem uszczelniacze, to brałem losowo blaszane albo gumowe i było tak samo.
Wysłany: 2015-08-27, 11:58
z tą zagranicą to trochę żarcik był, wiem że zależy na czasie. Moje ASO jak obiecało tak oddzwońiło - cena spadła do 35zł ale czas realizacji ok 7 dni bo muszą ściągnąć z magazynu zza granicy.
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Spokojnie możesz zakładać zwykłe. Ja tak mam i w mostach i reduktorze i nic nie cieknie. A ten "gumowy" uszczelniacz i tak jest w środku metalowy wiec nie ma kompletnie różnicy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum