Lexx tyle to i ja wiem:D Chodzi mi bardziej o to ze na zdjęciach nie widać na zewnątrz karoserii żadnych śrubek/nitów.Zainteresowalem sie tym ponieważ mam auto które juz ktoś wyspawal ale zostawił za mało tego pasa blachy na zewnątrz i ni jak nie zmieszczą sie tam śrubki itd.Stad moje pytanie:)
Kolego Lisu jak nie masz za wiele blachy do której możesz przykręcić pas gumowy to kup poszerzane podkładki fi 6 lub 8 i przyspawaj je do tego kołnierza który już masz i do nich przykręć pas, lub jedź na jakieś złomowisko i może dostaniesz paski blachy i je przyspawaj.
@MCsel46 możesz powiedzieć dlaczego w dolnych przednich wahaczach przy moście masz polibusze czerwone a w mocowaniach do ramy tuleje metalowo - gumowe. Chodzi o prace wahacza na skręcanie przy wykrzyżach ? żeby nie rozbijało/urywało mocowań przy ramie ?
jak sa mocowania dobrze zrobione to nie ma prawa sie nic urywac .A taka konstrukcja wahacza na wiekszy wykrzyz ;) jak chcesz zeby ci sie ładnie krzyzowały to mozesz od strony ramy zakonczyc koncówka drazka np. z ursusa (sprawdzony patent) ;)
jak sa mocowania dobrze zrobione to nie ma prawa sie nic urywac
- czyli co ? w parchu mocowania są ujowo zrobione Tam jak zastosujesz polibusze, nie masz stabilizatora ukręca wahacze, jak je wzmocnisz to później masz na bank rozwalone mocowania (z otworów robią się fasolki) a jak je naprawisz (wspawana np. podkładka z inoxu) to wyrywa mocowanie z ramy
a twardosc polibuszy jaka zakładasz ?? :) patrol seria czy jakas zmota .Bo zanam sporo osób które maja w parchach polibusze i nie słyszałem zeby którys płakał ze mu sie wahacz wykrecił albo fasolka zrobiła .
Tu możesz mieć rację z ta twardością.. niebieskie ironmana, tu także może mieć wpływ twardość całego zawiasu (sprężyny) Wiem, że na twardej sprężynie częściej się to zdarza.. ktoś jak ma sprężyny HD + 150 kg lub poznańskiego polspringa... Miałem 3", sprężyny czerwone polspring i wszystkie mocowania do naprawy + dwa wahacze urwane. Po zmianie zawiasu na Lovellsa i montażu tulei metalowo gumowych jest na razie spokój.
Pomógł: 83 razy Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 2035 Skąd: Węgrów
Wysłany: 2015-09-04, 14:59
W patrolu nic nie robi tak dobrze jak oryginalne silentblocki, polibusze średnio się sprawdzają.
A wahacze faktycznie, mimo, że wyglądają pancernie, to potrafią się połamać.
Pomógł: 2 razy Wiek: 41 Dołączył: 23 Wrz 2015 Posty: 36 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2015-10-04, 12:27
hej.
właśnie przeglądałem relację z budowy Twojego zawiasu i widzę bliźniacze wręcz podobieństwo przodu z tą różnicą że na innych sprężynach i amorkach. ładnie i schludnie to wszystko wygląda i to co cieszy nas oboje to osiąga wykrzyż nieosiągalny raczej na radiusach
mam pytanie odnośnie przedniego i tylnego wału a mianowicie to czy przy maks rozciągniętym przednim prawym amorze na wykrzyżu nie chce Ci upierdzielić krzyżaka przy reduktorze?
zaś jeśli chodzi o tył to masz pas ograniczający skok zawiasu w dół?
_________________ samurai wtrysk, spring, federal 30x9.5 R15 i trochę innych modyfikacji
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum