Witam wszystkich.
Jako że zanabyłem drogą kupna od kolegi blind.one Samuraia 1.9d otwieram więc mój własny autorski wątek dotyczący dalszych losów tej zacnej maszyny.
Po pierwsze primo problem grzania silnika został rozwiązany, pozostaje jeszcze przejrzeć pozostałe elementy układu chłodzenia żeby mieć 100% pewność.
Po drugie primo Żuczek czeka grzecznie w kolejce do mechanika na wymianę rozrządu, filtrów i wszystkich płynów ustrojowych.
Po trzecie primo z racji wykonywanego zawodu pobawię się trochę resorami (auto faktycznie "siedzi" na jednej stronie) kowadło, kuźnie i pozostałe narzędzia są pod ręką więc można próbować.
Po czwarte primo pozostaje zająć się dopieszczeniem szczegółów i można ruszać w błoto.
Z tego miejsca chciał bym serdecznie podziękować koledze blind.one za pomoc i uczciwość.
[ Dodano: 2015-10-03, 20:25 ]
Witam Panowie.
Żuczek wrócił w końcu od mechanika, wszystko zrobione więc przyszedł czas na zajęcie się resorami. Mój problem opisał już kolega blind.one. Auto siada na stronę pasażera. Dzisiaj wymontowałem oba przednie resory (Mazur HD) zmierzyłem ugięcie i różnica kierowca - pasażer to 3cm mniejsze ugięcie od strony pasażera. Zamieniłem je miejscami, poprawiło to trochę sytuację.
Pytanie za 100pkt klepać oba, dołożyć po piórze czy dołożyć sprężyny (choć nie wiem czy sprężyny dadzą oczekiwany rezultat). Na zagranicznych forach wyczytałem że radzą sobie z tym problemem dając grubsze dystanse między ramę a budę. Miał ktoś takie doświadczenia?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum