Pomógł: 3 razy Wiek: 39 Dołączył: 22 Mar 2011 Posty: 670 Skąd: przysucha
Wysłany: 2015-05-05, 21:13 zawada
witam przyszedł w końcu czas żebym i ja założył swój temat.
suzuki sj 410 1.0 1985 r saft
moja przygoda z samurajem zaczęła się po pewnym sylwestrze gdzie na kacu kuzyn zabrał mnie na spalanie kalorii hehe , pojechaliśmy na pewne piachy gdzie pierwszy raz wsiadłem za kiere i pokonałem pewne wzniesienie którego kuzyn nie mógł pokonać (pewnie się bał bo na kacu troszkę dyga a ja odwrotnie hehe).
Dwa dni pózniej pojechaliśmy do koleszki u którego stał biały bez powietrza 3 lata nie odpalany sj 410 , wytargaliśmy go z podwórka kolega podjechał z laweta wtargalismy go i przewiezlismy do mnie.
Po pierwszych odpalaniach postanowiłem sprawdzić napędy tak wtedy wygladał ...
Pomógł: 3 razy Wiek: 39 Dołączył: 22 Mar 2011 Posty: 670 Skąd: przysucha
Wysłany: 2015-05-05, 21:25
spokojnie dopiero kompletuje zdjecia i probuje uporzadkowac od poczatku;-)
[ Dodano: 2015-05-05, 21:32 ]
oczywiście po śmierci ŚP TATY jak większość kolegów pamięta nie miałem motywacji do remontowania, aż pewnego wekendowego dzionka zabralem sie za rudą zreszta sami zobaczcie ...
(wiem wiem nie jest to wykonanie pierwsza klasa, ale uczylem sie spawac wiec bez ostrej krytyki prosze )
Z roku na rok coś się remontowało , a to np łożyska gdzie ( każdy mechanik kazal mi napier... poki nie zejdzie )ale byłem sprytniejszy hehe np nagrałem krótki filmik instruktażowy jak prostym sposobem wyjac zapieczone łożysko
no, niestety z sj410 nic nie da się przeszczepić do szerokich mostów jak to przeważnie robi się w przypadku przesiadki z wąskich 1.3 do szerokich gdzie całe główki się pakuje. W sj410 wszystko jest mniejsze no może poza rozmiarem wielowypustów na półosiach
Z tego co się orientuję to chyba nie można zakładać kół zębatych z różnych mechanizmów ze względu na różne zużycie .Bo albo będą chodzić jak betoniarka albo zablokuje się mechanizm i .....wyjdą przez obudowę jak u mnie w RRC
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum