Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Cieknący silnik
Starscream 
4x4 guru

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2015-09-27, 13:09   

Didymos napisał/a:
Jak jeździsz z głową, to nic się nie ukręca.
Co do kosztów, to zależy, jaki silnik trafi pod maskę i ile potrafisz zrobić sam, kosztu uniwersalnego nie ma.

Ja tam pewnie też bym przekładkę zrobił ale nie wiem czy na 1.6 to są wiekowe silniki i możesz złom kupić. Może poszedł bym w 1.3 z jimny.
A jeżdżenie z głową ? hmmm to się tak mówi a potem się próbuje :mrgreen: Wiem to na przykładzie mojego traktora zaczynałem od aro potem silnik z 330 i skrzynia z uaza teraz mam skrzynie żuka i reduktor z pragi bo ukęciło wszystko. Jeszcze mam mosty z uaza ale czy nie wysiądą ? szukam już z unimoga jakichś albo z multicara. Tak że przeróbka rodzi przeróbkę :mrgreen: a pokonywanie nowych barier kusi.

Jarek 
rozgadany

Wysłany: 2015-09-27, 17:21   

Poka foty, zawsze podobały mi się te wasze "esioki" :-)

Starscream 
4x4 guru

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2015-09-27, 17:53   

stary to nie esiok -esioki to przeżytek :mrgreen: teraz lądują perkinsy albo andorie z lublina
najbardziej na czasie to mam tylko takie wpadka
"parka maszynowy" mam w firmie co by syfu koło domu nie było

Rogal 
rozgadany

Wysłany: 2015-10-02, 22:54   

Co myślicie nad pomysłem abym wyczyścił aparat wtryskowym czymś takim? http://allegro.pl/motul-p...5278878244.html

Oczywiście zamontuje OCT tylko zastanawiam się czym wyczyścić ten aparat wtryskowy bez konieczności jego demontowania.

kostuch 
Expert

Wysłany: 2015-10-03, 00:20   

Rogal napisał/a:
Co myślicie nad pomysłem abym wyczyścił aparat wtryskowym czymś takim? http://allegro.pl/motul-p...5278878244.html

Oczywiście zamontuje OCT tylko zastanawiam się czym wyczyścić ten aparat wtryskowy bez konieczności jego demontowania.

Wtryskiwacz czyści się preparatami dodawanymi do benzyny - nic się nie demontuje.

szymszym 
mechanik

Wysłany: 2015-10-03, 10:02   

kostuch napisał/a:

Wtryskiwacz czyści się preparatami dodawanymi do benzyny - nic się nie demontuje.

Hej Kostuch,

a polecasz jakiś partykularny specyfik? Bo bym sobie przeczyścił, a co! :)

Pozdrawiam,

kostuch 
Expert

Wysłany: 2015-10-03, 23:01   

szymszym napisał/a:
kostuch napisał/a:

Hej Kostuch,

a polecasz jakiś partykularny specyfik? Bo bym sobie przeczyścił, a co! :)

Pozdrawiam,

Nie znam się na tych szuwaksach.
I tak jeżdżę na lpg...

Starscream 
4x4 guru

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2015-10-03, 23:07   

czy tym się czyści to bym się sprzeczał. Mnie jak zawaliło wtryski w punto II oraz przepustnicę to niczym nie szło. Dopiero demontaż i moczenie w podobnym preparacie.
Podobnie jak gaźnik w samcu-ostatnio miałem problemy i chciałem "ocyganić robotę" wlałem podobnego motula do baku i guzik to dało dopiero rozbiórka kompresor i jazda. Jedynie z tych różnych preparatów to ma taki clean floo do gaźników ale on służy do mycia rozebranego i faktyczni puszcza.
Tak jak kostuch jeżdżę na LPG i nawet jak coś troszkę nie domaga na benzynie to olewam to- no chyba że jak ostatni wcale nie chciał jeździć

kostuch 
Expert

Wysłany: 2015-10-03, 23:16   

Starscream napisał/a:
czy tym się czyści to bym się sprzeczał. Mnie jak zawaliło wtryski w punto II oraz przepustnicę to niczym nie szło. Dopiero demontaż i moczenie w podobnym preparacie.
Podobnie jak gaźnik w samcu-ostatnio miałem problemy i chciałem "ocyganić robotę" wlałem podobnego motula do baku i guzik to dało dopiero rozbiórka kompresor i jazda. Jedynie z tych różnych preparatów to ma taki clean floo do gaźników ale on służy do mycia rozebranego i faktyczni puszcza.
Tak jak kostuch jeżdżę na LPG i nawet jak coś troszkę nie domaga na benzynie to olewam to- no chyba że jak ostatni wcale nie chciał jeździć

Spray wlałeś do baku? :mrgreen:
Amerykanie używają najczęściej seafoam do takich celów (http://seafoamsales.com)

moziembl 
Specjalista
Samurai 96'

Wysłany: 2015-10-03, 23:27   

Proponuje

http://liquimoly.pl/produ...yna-5153-detail

Na potęgę posępnego czerepu !!! Mocy przybywaj !!!

kostuch 
Expert

Wysłany: 2015-10-04, 00:19   

moziembl napisał/a:
Proponuje

Z powodu... :roll:

Rogal 
rozgadany

Wysłany: 2015-10-04, 01:27   

Starscream napisał/a:

Czy demontaż aparatu jest skomplikowany? Na co mam uważać w trakcie demontażu i montażu?

moziembl 
Specjalista
Samurai 96'

Wysłany: 2015-10-04, 09:18   

kostuch napisał/a:
moziembl napisał/a:
Proponuje

Bo używam, zaraz po kupnie samca miałem problemy z zapalaniem wyraźnie brakowało mu paliwa bo wystarczyło trochę samostartu i zapalał, więc zacząłem od wymiany filtra paliwa. Po w laniu tego cuda w trochę większej proporcji niż zalecana bo całą puszkę wlałem na 3/4 baku samca. problem zanikł, teraz staram się co jakiś czas robić taką kurację profilaktycznie co jakiś czas, ale w stężeniach już zalecanych fabrycznie.

Na potęgę posępnego czerepu !!! Mocy przybywaj !!!

kostuch 
Expert

Wysłany: 2015-10-04, 12:54   

moziembl napisał/a:
kostuch napisał/a:
moziembl napisał/a:
Proponuje

Bo używam, zaraz po kupnie samca miałem problemy z zapalaniem wyraźnie brakowało mu paliwa bo wystarczyło trochę samostartu i zapalał, więc zacząłem od wymiany filtra paliwa. Po w laniu tego cuda w trochę większej proporcji niż zalecana bo całą puszkę wlałem na 3/4 baku samca. problem zanikł, teraz staram się co jakiś czas robić taką kurację profilaktycznie co jakiś czas, ale w stężeniach już zalecanych fabrycznie.

Wg kwitów, głównym składnikiem tego jest nafta.
Może wystarczy wlać butelkę nafty i będzie taki sam efekt a pieniążków trochę zostanie w kieszeni :-)

Starscream 
4x4 guru

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2015-10-04, 18:08   

Kostuch Ty masz wyraźne problemy z czytaniem :mrgreen: Napisałem podobnego nie takiego samego.
Te preparaty to są jak te ceramizery - jedynie to z wynalazków działa uszczelniacz chłodnic bo też sprawdzałem i doktor do opon :mrgreen:

Jarek 
rozgadany

Wysłany: 2015-10-04, 18:20   

Starscream napisał/a:
stary to nie esiok -esioki to przeżytek :mrgreen: teraz lądują perkinsy albo andorie z lublina
najbardziej na czasie to mam tylko takie wpadka
"parka maszynowy" mam w firmie co by syfu koło domu nie było

Prosta maszyna do pracy.
Super ;-)

Rogal 
rozgadany

Wysłany: 2015-10-04, 22:41   

Starscream napisał/a:
Kostuch Ty masz wyraźne problemy z czytaniem :mrgreen: Napisałem podobnego nie takiego samego.
Te preparaty to są jak te ceramizery - jedynie to z wynalazków działa uszczelniacz chłodnic bo też sprawdzałem i doktor do opon :mrgreen:

Jak korzystałem z ceramizerów. I powiem jedno. Ani nie polepszają ni nie pogarszają. Szkoda kasy po prostu.

Odpowiedz do tematu