Wysłany: 2015-10-09, 10:42 Body lift 1"
Witam, przy okazji wymiany budy chciałem zrobić lift budy o 1". Zakupiłem zestaw w elast-polu natomiast nie wiem jakie śruby będą mi potrzebne. Ktoś pomoże?
Pomógł: 2 razy Wiek: 41 Dołączył: 23 Wrz 2015 Posty: 36 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2015-10-09, 10:49
Witam.
Zakupiłeś body lift 1" czy body lift 45mm? Bo w Olkuszu mają dwa zestawy. Jeśli kupiłeś 1" to nic Ci nie będzie potrzebne bo to nic Ci budy nie podniesie bo ma taką samą wysokość jak oryginalne gumy.
Natomiast jakbyś kupił body lift 45 mm to wówczas też nic nie potrzebujesz ponieważ w zestawie dają śrubonakrętki i wszystko co potrzebne.
_________________ samurai wtrysk, spring, federal 30x9.5 R15 i trochę innych modyfikacji
Pomógł: 2 razy Wiek: 41 Dołączył: 23 Wrz 2015 Posty: 36 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2015-10-09, 13:36
Ja podczas usuwania rudej zrobiłem podobnie jak Yenko z tą różnicą że kupiłem ten calowy zestaw który jest jak oryginał i do niego jeszcze w każdym mocowaniu dałem podkładki z twardej gumy po 25mm i śruby są włożone od góry i skręcone od spodu
_________________ samurai wtrysk, spring, federal 30x9.5 R15 i trochę innych modyfikacji
w zestawie 2" z olkusza są śruby ,podkładki,łącznik kolumny kierowniczej
zakładałem ostatnio było Ok,trzeba dołożyć tylko te luźne podkładki niema ich w komplecie
Ogólnie masz 6 śrub przymocowanych do karoseri na stałe, a cztery są śruby (dwie w przednim pasie i dwie z tyłu) które możesz bez problemu wymienić na dłuższe, co do tych na stałe to można uciąć i przyspawac dłuższe albo z pręta gwintowanego po wycinać odpowiednie długości
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum