Wysłany: 2015-09-25, 21:39 Samurai 1,3 monowtrysk dławi sie jak zimny
Witam koledzy mam taki problem ze swoim samcem mianowicie jak jest zimny to dławi sie w przedziale do 3tys obr.na pełnym gazie jest ok i jak sie rozgrzeje to usterka znika jezdzi normalnie.Wymieniłem juz prawie wszystko pompe paliwa kable kopułke palec czujniki temperatury mapsensor sonde nawet sterownik podkładałem od innego i nic.Zawory wyregulowane cisnienie sprawdzane jest ok.Błedów zero tylko ciekawi mnie czemu jak rozepne sonde to nie wywala błedu ani jeden ani drugi sterownik i wydaje mi sie ze za duzo palo ok 20L jazda mieszana krzaki osfalt.Niewiem juz sam co mu jest
Hehhe ja mam to samo identyczne objawy i to samo robiłem..
Zamówiłem cały monowtrysk i zobaczę czy coś da.
Tyle że ja mam LPG jak przeskoczy to jestem w domu i juz jedzie normalnie,a pali 9-10 gazu
Też zamówiłem monowtrysk w nastepnym tygodniu przekładam to zobaczymy co ich boli moze w końcu Jeszcze czujnika halla nie przekładałem ale to chyba nic nie da,aparatem krece w prawo w lewo i nic.
[ Dodano: 2015-10-01, 14:08 ]
Przełożyłem monowtrysk i dalej nic jak zimny na pól gazu sie dławi na cały ciagnie elegancko niewiem już sam co jest grane A jak Ciebie kolego pomogło?
Teraz na mrozach to jest juz wogóle niechce jechac jak zimny połowa gazu czy cały nonstop przerywa dopłoki sie nie rozgrzeje brak mi pomysłow Jakis zły sklad mieszanki jest na zimnym
Jeden jest od wskaznika temperatury na desce a drugi od ssania obydwa nówki załozone
[ Dodano: 2015-10-14, 21:27 ]
Na elektronice to aż tak sie nie znam ile co ma mieć ohm Muszę to Zawiesc do jakiegoś szpeca bo ja juz na to niemam czasu zeby przynim grzebac i brakuje mi pomysłow
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum