Witam, ma ktoś z forumowiczów plandekę bikini albo normalną z tej firmy? Zastanawiam się nad zakupem bo stara przecieka, z tym że ja często coś wożę w bagażniku więc zastanawiam się jak kwestia nap i materiału.
Jak to jest spasowane bo kilka lat temu ludzie trochę narzekali a teraz podobno jest lepiej?
Dzięki za info
_________________ SJ500, silnik 1.6 8v, blokada lock right 1530 tył, przód HF RD 208, most przedni wysunięty 2 cm do przodu, reduktor 4.16:1, koła Fedima Sirocco 31/10.5/15, półosie i przeguby przód Trail Gear Rock Assult 33 spline, zawias Mazur HD, kilo rdzy i błota.
Wiek: 39 Dołączył: 03 Mar 2014 Posty: 36 Skąd: Nowy Wiśnicz
Wysłany: 2015-10-16, 16:50
Ja kupiłem u nich soft topa jakos chyba w maju w tamtym roku i powiem że spasowanie ok. Wszystkie klipsy pasowały bez problemu.
Jak do tej pory jestem zadowolony materiał w miarę miekki w starej plandece był bardzo sztywny. Jednie raz przy zdejmowaniu odpadły dwie napy ale kupiłem zestaw naprawczy (15zł) i naprawiłem sobie. Od czasu do czasu dobrze jest ją czymś zaimpregnować bo tak to chwyta wilgoć.
Ja kupowałem u nich kiedyś do vitary, ale niestety w tamtym czasie (a było to z 7 lat temu) przeciekała na szwach i często wymieniałem klipsy, chociaż co do reszty wykonania to nie miałem zastrzeżeń, była lepsza jak moja z 1991r
Przód i boki jest mocowany jak oryginał. Tył jest mocowany tylko na dwóch paskach w oryginalne miejsca naciągów pełnej plandeki.
Nap są dwie na ramce szyby. Ja mam swoje bikini drugi sezon. Paski, rzepy i szycia wszystko jest ok. Polecam
Wysłany: 2015-10-22, 08:48
A powiedz mi jeszcze , bo moja stara buda i ta nowa która kupiłem mają po bokach zapięcia na wcisk, a na klapie te takie marynarskie, gdzie blachowkręt jest z taką kulką? To jest standard i bikini jest do tego przystosowane czy będę musiał coś zmieniać napy w tylnych drzwiach?
Przód i boki jest mocowany jak oryginał. Tył jest mocowany tylko na dwóch paskach w oryginalne miejsca naciągów pełnej plandeki.
Nie bardzo...
Jak założysz tył bikini, to oryginalne oczka do pasków są pod plandeką i się do nich nie dowiążesz.
Tył bikini (przynajmniej u mnie) ma spec-uszy z oczkami przez które przeciąga się paski naciągowe daszku.
Chyba że jeździ się tylko z daszkiem bikini.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum