Ja mam tak samo progi zrobione była to jedna z pierwszych napraw w samcu 8 lat temu. Wyciąłem zgnite poszycie i zrobiłem z ryfla, podobnie wszystkie błotniki tak mam.
Widzisz wyciąłeś...
Natomiast naspawywanie (czy jakie tam było łączenie) blachy na blachę najlepszym sposobem naprawy progów imho nie jest i poniekąd determinuje sposób dbania o samochód. Dlatego też zapytałem czy ktoś wie coś więcej na ten temat, chociażby dlatego żeby rozwiać wątpliwości i np powiedzieć że robił to artysta blacharz lubujący się w blasze ryflowanej i jest to zrobione porządnie, a nie naspawane jedno na drugie.
Cytat:
Ja to bym sie raczej przeją brakiem wspomagania na takich oponach a nie progami
Opony są 28" (235 70 r15) nie aż tak dużo więcej niż oryginał. Opony i tak ew. do zmiany bo simexy to przerost formy nad treścią na mój użytek.
Nic skontaktuje się z właścicielem, niech podrzuci dodatkowe i lepszej jakości zdjęcia.
....t i poniekąd determinuje sposób dbania o samochód. Dlatego też zapytałem czy ktoś wie coś więcej na ten temat, chociażby dlatego żeby rozwiać wątpliwości i np powiedzieć że robił to artysta blacharz lubujący się w blasze ryflowanej i jest to zrobione porządnie, a nie naspawane jedno na drugie.
moim skromnym zdaniem stan techniczny samuraia zwłaszcza jeśli chodzi o blacharkę można określić w dwóch stanach "przed remontem"/"w trakcie remontu". Stan przejściowy jest krótkotrwały i trudno zauważalny. Tak więc ja bym się stanem technicznym danego egzemplarza nie przejmował zbytnio, natomiast dobrze zbilansował co dany samochód oferuje i ile trzeba do niego włożyć. Jeśli szukasz zadbanego egzemplarza do jazdy turystycznej w terenie to ten z ogłoszenia to raczej nie to co szukasz, bo samochód wygląda na taki który był używany zgodnie z przeznaczeniem (to determinuje w mojej opinie spore niedomagania w szeroko pojętym stanie technicznym). Jeśli natomiast szukasz zabawki gotowej aby pobawić się w offroad to ten egzemplarz stanowi idealna bazę, bo zarówno opona jak i lift zawieszenia sporo podnoszę jego własności terenowe.
_________________ Suzuki Samurai 1.3i '94 - seria
Radość zaczyna się tam gdzie kończy się rozsądek.
Będąc w terenie postępuj zawsze tak, byś z czystym sumieniem mógł wrócić kiedyś w to samo miejsce. Ty, albo ktokolwiek inny...
Spytaj czy poprzedni właściciel w EZG miał na imię Maciej :)
Zapytam
Cytat:
Jeśli szukasz zadbanego egzemplarza do jazdy turystycznej w terenie to ten z ogłoszenia to raczej nie to co szukasz, bo samochód wygląda na taki który był używany zgodnie z przeznaczeniem (to determinuje w mojej opinie spore niedomagania w szeroko pojętym stanie technicznym). Jeśli natomiast szukasz zabawki gotowej aby pobawić się w offroad to ten egzemplarz stanowi idealna bazę, bo zarówno opona jak i lift zawieszenia sporo podnoszę jego własności terenowe.
Dzięki. W sumie ma to być to drugie zastosowanie, często będzie jeździć nim żona, bo to w sumie dla niej do delikatnej jazdy szukam zabawki.
http://otomoto.pl/oferta/...a-ID6ydn95.html a może tego ktoś zna, do oddania za 8k nie działają wycieraczki i nawiew po zmianie silnika rozsypała się kostka jakaś przy wkładaniu silnika, ostatni krzyżak do wymiany
_________________ BYŁ :( 1,9 D przeszczep Poldolot
BYŁ: Jeep Cherokee xj 4.0
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum