w sprawie zawieszenia do szybościówek proponuje uderzyć do konstruktora tego auta
https://www.facebook.com/samurairally?fref=ts
forumowy kolega Sjbielsko (http://samurai.org.pl/profile.php?mode=viewprofile&u=1277)
_________________ Suzuki Samurai 1.3i '94 - seria
Radość zaczyna się tam gdzie kończy się rozsądek.
Będąc w terenie postępuj zawsze tak, byś z czystym sumieniem mógł wrócić kiedyś w to samo miejsce. Ty, albo ktokolwiek inny...
Do szybkościówek z przodu wahacze radiusy z tyłu sierżant. Nie słuchaj kolesi którzy mówią ze auto bedzie się przechylać od rodzaju wahaczy.
Specyfika szybkich rajdów jest zupełnie inna niż przeprawy. I zrobić zawieszenie które będzie dobrze pracowało na duzych poprzecznych nierównościach.
Wiekszym problemem jest dobranie spręzyn i amortyzatorów żeby wytrzmały szybką jazdę bez gotowania . (My potrafimy zagotować B6 po 6 km jazdy )
Ważne też jest żeby zmocować odpowiednie stabilizatory .
Co do wytrzymałości wahaczy jimnakowe nie są najmocniejsze ale można na nich jeździć.
Pomógł: 2 razy Wiek: 41 Dołączył: 23 Wrz 2015 Posty: 36 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2015-10-25, 11:04
Tylko jak chcesz z przodu wachacze z jamnika to zapodaj tylne a nie przednie
Co do tyłu to ja mam sierżanta i wleczone własnej konstrukcji i amory ranger - fajnie robi a wygina się jeszcze lepiej.
Zobacz jak robi w wątku Mój samurai
_________________ samurai wtrysk, spring, federal 30x9.5 R15 i trochę innych modyfikacji
Wysłany: 2015-10-25, 16:09
JAKUB83 napisał/a:
Tylko jak chcesz z przodu wachacze z jamnika to zapodaj tylne a nie przednie
Co do tyłu to ja mam sierżanta i wleczone własnej konstrukcji i amory ranger - fajnie robi a wygina się jeszcze lepiej.
Zobacz jak robi w wątku Mój samurai
wahacze raczej są tylne ale głowy nie daję takie kupiłem
pytałem co sądzicie o zastosowaniu z przodu amortyzatora ze sprężyną ala macpherson
i jeszcze jedno pytanie czy śruba mocująca amortyzator do mostu powinna być wzdłuż wahacza (jak na zdjęciu powyżej) czy wzdłuż mostu
Pomógł: 2 razy Wiek: 41 Dołączył: 23 Wrz 2015 Posty: 36 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2015-10-25, 16:20
Jeśli chodzi o zastosowanie Mcpersonow to jeśli będzie to zrobione z głową to możesz montować
Jeśli zaś chodzi o mocowanie amorow przy moście to ja osobiście uważam że lepiej dać śruby wzdłuż do wachacze aczkolwiek jeśli nie chcesz ani tak ani tak to daj amory z mocowaniami na szpilke a nie na oczko
_________________ samurai wtrysk, spring, federal 30x9.5 R15 i trochę innych modyfikacji
Wysłany: 2015-10-25, 16:48
moziembl napisał/a:
Najpierw naucz się fotki z google+ wstawiać. Musisz użyć krótkiego linku, a nie przekopiowanego z paska adresu.
właśnie że nie kopiuje z paska
pod prawym myszki "kopiuj adres obrazka"
przedtem tak robiłem i było ok teraz rzeczywiście nie działa jak jestem wylogowany z google
może ktoś wie co jest nie tak
Najpierw naucz się fotki z google+ wstawiać. Musisz użyć krótkiego linku, a nie przekopiowanego z paska adresu.
właśnie że nie kopiuje z paska
pod prawym myszki "kopiuj adres obrazka"
przedtem tak robiłem i było ok teraz rzeczywiście nie działa jak jestem wylogowany z google
może ktoś wie co jest nie tak
już powinno być ok musiałem udostępnić album
No to własnie jak byś kopiował w paska adresu, żeby wstawić prawidłowo fote z google+ trzeba zaznaczyć daną fotę po czym kliknąć w trzy połączone kropki i kliknąć w okienku którym się pojawi Pobierz link do udostępnienia, i ten link wstawić dopiero lub go wysłać inaczej nie będzie działać
_________________ Samurai 96' wtrysk, leśniki by Mazur + wieszaki +2", XTR 12000 lbs SPEED, wspomaganie, 4,16:1 lowrange, spiek, Simexy na odwróconych trójkątach, tarcze z tyłu.
Na potęgę posępnego czerepu !!! Mocy przybywaj !!!
Pręt tloczyska cienki, amor cienki parę razy się bujniesx i się zagotuje ,puszcza uszczelniacze i zrobi się pompka, oczko też jest malutkie zaraz się gumy roz....albo urwa:-) czyli są zbyt delikatne w teren więc zamiast eksperymentować załóż coś już sprawdzonego .info na ten temat znajdziesz na forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum