W najbliższej przyszłości będę walczył z tylnym mostem (wymiana przerdzewiałej pochwy). Chcę to zrobić porządnie, a z tego co pomnę kwadrat mocujący półoś (w santanie w przeciwienstwie do japończyka funkcji tej nie pełni tarcza kotwiczna hamulców) jest w nędznym stanie. Pewnie wymienię od razu łożyska, więc uzyskam dostęp do tego kawałka stali.
Czy ktokolwiek widział takie cudo, wie gdzie można dostać (ASO jeszcze nie sprawdzałem, jako, że na serwisówce nie mogę tego znaleźć [wszędzie trafiam na rozwiązanie z japońskiej wersji] - zdalnie im nie wytłumaczę])?
niedawno pojechały na złom :/ jakbyś potrzebował tarcz kotwicznych do santany bez korozji to jeszcze mi zostały. Wrzuć ogłoszenie na giełdę forumową i na FB na giełdę części do suzuk. Ci co przerabiali bębny na tarcze na pewno to maja.
_________________ Suzuki Samurai 1.3i '94 - seria
Radość zaczyna się tam gdzie kończy się rozsądek.
Będąc w terenie postępuj zawsze tak, byś z czystym sumieniem mógł wrócić kiedyś w to samo miejsce. Ty, albo ktokolwiek inny...
"Capuchon" :D proponuję zadzwonić do ASO i zapytać o kapuchon tudzież kapuczon, a później gęsto się tłumaczyć że nie dzwonisz z radia Zet i nie nazywasz się Kamil Nosel... :D myślę, że Mazur, Klarens tudzież yenkowy dealer Davx mogliby pomóc w tym zakresie zdrową używką.
Jak będziesz robił porządnie to upewnij się, że masz takie cudaki: http://cm4x4.pl/polosie/2...3588-73000.html u mnie ktoś ukradł z jednej strony albo zapomniał włożyć przy wymianie łożyska i szczęśliwie, że zanabyłem wcześniej komplet.
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Pomógł: 22 razy Dołączył: 28 Lis 2013 Posty: 520 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-11-13, 13:49
kurian napisał/a:
niedawno pojechały na złom :/ jakbyś potrzebował tarcz kotwicznych do santany bez korozji to jeszcze mi zostały. Wrzuć ogłoszenie na giełdę forumową i na FB na giełdę części do suzuk. Ci co przerabiali bębny na tarcze na pewno to maja.
Kurianie,
szkoda, żeś taką deficytową część wyrzucił! :)
A czy tarcze piekne? I czy bardzo drogie? Bo może kupić na zaś? :)
Pozdrawiam
[ Dodano: 2015-11-13, 13:58 ]
SamNaSamZSam napisał/a:
Jak będziesz robił porządnie to upewnij się, że masz takie cudaki: http://cm4x4.pl/polosie/2...3588-73000.html u mnie ktoś ukradł z jednej strony albo zapomniał włożyć przy wymianie łożyska i szczęśliwie, że zanabyłem wcześniej komplet.
Samie, a masz może pod ręką serwisówkę, która unaocznia jak ładnie ma to być poskładane? Bo na razie całą przekładkę układam sobie w głowie (czyli: 'lubie sobie wizualizować ostateczny krach systemu korporacji' :))
Będąc w terenie postępuj zawsze tak, byś z czystym sumieniem mógł wrócić kiedyś w to samo miejsce. Ty, albo ktokolwiek inny...
Kurianie, to mam wydrtukowane i rozklejone nad łóżkiem :)
Jeno nie mam pewności gdzie w tym wszystkim jest nadobna część pokazana przez Sama. Wydaje się, że idzie pierwsza w pochwę przed uszczelniaczem? Step 65
co prawda most z vitki ale tak samo jest w samuraiowym
owa tajemnicza czesc znajduje sie zaraz za uszczelniaczem wewnatrz pochwy
Pomógł: 83 razy Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 2035 Skąd: Węgrów
Wysłany: 2015-11-13, 18:21
A jak jest połamane albo nie ma wcale, to olać.
Jedyne zadanie tego koszyczka, to ochrona uszczelniacza przy wkładaniu półosi, da się spokojnie poskładać most bez tego, zachowując minimum uwagi.
Pomógł: 22 razy Dołączył: 28 Lis 2013 Posty: 520 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-11-17, 12:34
Dla potomnych:
1. Numery z serwisówki z http://catalog.mdetali.ru zgadzają się z serwisówką w ASO
2. Numery tłumaczą się na nowe numery
3. Nowy numer kapuszona :) to 53821-80040-000
4. w ASO w Warszawie są na zamówienie w cenie 63 pln sztuka. Z jedej strony drogo, z drugiej jak ma to powsytrzymać koło z półosią od udania się w plener - za pół darmo :)
Wolne wnioski:
Myślę, że na prawdę w algorytmie poszukiwań części będę uwzględniał kontak z ASO :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum